Gå til sidens hovedinnhold

Dørvakt får to uker

Dørvakten, som er siktet for å ha voldtatt en kvinne på et utestedet i Tønsberg, fikk tirsdag to uker varetektsfengsel. Politiet ønsket i utgangspunktet fire uker.

Da dørvakten ble fremstilt for varetekt i Tønsberg tingrett mandag, kom det frem at restauranten han arbeider på kan inneholde sentrale bevis, skriver VG.

Politiet begjærte mandag varetekt i fire uker for 26-åringen, men d ørvakten fikk to uker. Dette på grunn av fare for bevisforspillelse.

Ingen grunn til mistanke

Det skal i løpet av disse to ukene gjennomføres avhør av ansatte og gjester på utestedet.

- Vi påkjærer avgjørelsen til lagmannsretten, sier dørvaktens forsvarer advokatfullmektig Tor Gjendem til TV 2 Nettavisen. Gjendem mener det ikke er skjellig grunn til mistanke, hovedsakelig på grunn av bildebevisene fra overvåkningskameraene på utestedet.

Mener film viser hva som skjedde

Den siktede dørvakten hevder nemlig at han og kvinnen som skal være voldtatt skal ha kysset i nærheten av et kamera, og at de trolig ble filmet. Dørvakten mener dette dokumenterer at forholdet var av romantisk art, og lite forenlig med at han skal ha voldtatt kvinnen på toalettet like før.

- Jeg har sett alle opptakene sammen med innehaveren av utestedet, og filmen styrker forklaringen til min klient, sier Gjendem.

Gjendem opplyser at film fra overvåkningskameraene er levert inn hos politiet.

Sår tvil om dop

Gjendem mener opptakene viser at det er kontakt etter den angivelige voldtekten skal ha funnet sted, og at det er kvinnen som tar initiativ til mye av denne kontakten.

Advokaten sår tvil om kvinnen var dopet, slik hun mener hun var.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker