*Nettavisen* Nyheter.

Drama på åpent hav

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Fem tyske turister skulle bare fiske litt, men satte hele redningsapparatet igang da det blåste opp til uvær utenfor Bømlo.

29.09.05 22:59

En tysk turist kom i land klokken 15.40 og ba politiet om hjelp til å redde sine tre venner på havet. Hovedredningssentralen ble satt i sving, og både ambulanse, politi og helikopter ble tilkalt. Redningsmannskapene forsøkte å gå ut med båter, men båtene fyltes raskt med vann og måtte returnere.

Dramatisk
- Det var ganske dramatisk. Det er rett ut mot Norskehavet, og det var fryktelig dårlig vær. Selv de lokale torde ikke ut med båt, og de er født og oppvokst her. Båtutleierne var også bekymret, sier operatør Johan Inge Særsten ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Da redningsmannskapene omsider kom seg ut til tyskerne, var det fem - og ikke tre - som ventet på hjelp.

- Det var fem personer i to åpne 15-fots båter som hadde rekt inn i vika Djupavåg. Det er steile fjellvegger, og ikke mulig å komme seg på land. Noen prøvde å kaste ned tau, men lyktes ikke. Etter hvert fikk vi dratt båten ut til sikrere plass, sier Særsten.

Han forsikrer om at tyskerne vil få beskjed om å være mer ydmyke:

- Været endrer seg raskt til sjøs. Det lønner seg å lytte til kjentfolk i området. Når været ser usikkert ut, bør man holde seg på land. Åpne 15-fots båter er ikke noe ute på sjøen.

Solid fangst
Tyskerne skjønte at de måtte ha hjelp klokka tre, og aksjonen ble avsluttet omtrent 18.30. Dagens fangst ble fem våte tyskere og masse fisk.

Om tyskerne ble skremt?

- Nei, så snart det blir lyst, er det visst på`n igjen, ler Særsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.