RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk gateslagsmål

Sist oppdatert:
Husokkupantene ga ikke fra seg «Brakkebygrenda» frivillig. Her braker de løs på politi og setter fyr på en campingvogn.

(iOslo): Ved 18.30-tiden i går var stemningen svært spent på plassen foran den gamle villaen. Politiet sto på rekke og rad for å hindre at husokkupantene skulle komme inn i gården igjen etter at de ble kastet ut før på formiddagen.

Påtent campingvogn
Husokkupantene demonstrerte i går kveld mot vedtaket om å rive villaen ved å sette fyr på flere gjenstander. Blant annet en campingvogn tent på. Røyken fra brannen kunne man se fra store deler av Oslo. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk slukket brannen.

Sammenstøt
Politiet stod oppstilt foran villaen da demonstrantene plutselig braket løs på politiet med steiner og egg. Politiet svarte på angrepet ved å beskytte seg med tåregass og batonger, og det ble også satt inn hundepatruljer. Det var ca 30 til 40 demonstranter i gateslagsmålet. Husokkupantene prøvde desperat å ta gården tilbake med slagordet «De tok brækkers -Vi tar byen».

- Rivingsarbeidet ble stoppet, så flere fikk hente eiendelene sine. Deretter ble den startet igjen. En gruppe aksjonister samlet seg på den andre siden av gata og prøvde å ta seg inn på området. Samtidig begynte det å brenne i en campingvogn, sier operasjonsleder Jørstad ved Oslo Politidistrikt til NRK Østlandssendingen.

Tre politimenn skadet
Selv om politiet hadde godt beskyttelsesutstyr skal utstyr verdt 100.000 kroner blir ødelagt i sammenstøtet. Tre politimenn skal også ha blitt lettere skadet i gateslaget mandag kveld.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere