*Nettavisen* Nyheter.

Drap utløst av ekstrem familiesituasjon

Rettssaken om drapet på en 41 år gammel kosovoalbansk familiefar starter tirsdag. På tiltalebenken sitter tre av mannens barn og hans kone, siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap.

07.09.03 14:25

–Det har vært en ekstrem familiesituasjon og omstendighetene rundt drapet er blitt klarlagt under etterforskningen. Så får vi se hva disse funnene vil føre til under hovedforhandlingene, sier advokat Odd Holck-Steen, forsvarer for den tiltalte 16-åringen, til NTB.

Drept på sykehus

Mannen ble drept av to knivstikk i brystet natt til den 11. desember i fjor, mens han lå innlagt på Sørlandet sykehus i Arendal. Mannens 16 år gamle sønn og 20 år gamle datter har innrømmet at deknivstakk faren.

Også moren og den 18 år gamle søsteren befant seg på sykehuset da drapet ble begått.

Ønsker lukkede dører

Bistandsadvokat Pål Eide varslet et mulig krav om at rettssaken skal gå for lukkede dører når saken starter.

- Kravet er begrunnet med at dette dreier seg om en familietragedie og hensynet til avdødes minne og slike ting. Vi har bedt om at hele eller deler av rettsforhandlingene går for lukkede dører, sier Eide til NTB.

Holch-Steen sier at forsvarsadvokatene vil motsette seg et slikt krav, og mener det er bra ting kommer ut i offentlighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.