RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Lise Åserud / SCANPIX)

Drapsdømt rømte fra sykehus

Pasienten, som var drapsdømt og regnet som farlig, klarte å stikke av under en fotballkamp.

Sykehuset Østfold fikk skarp kritikk fra Helsetilsynet etter at den farlige pasienten klarte å rømme i fjor. Helsetilsynet konkluderte med at det var grove svikt i sikkerhetsrutinene ved posten, skriver Fredriksstad Blad.

Det var i april i fjor at pasienten, som var innlagt på en sikringspost fordi han ble regnet for å være farlig, forsvant mens avdelingen var på utflukt til en fotballkamp. Han ble ikke funnet igjen før dagen etter.

Etter gjennomgangen innledet avdelingen en storstilt gjennomgang av rutinene sine, og satte i gang en rekke nye sikkerhetstiltak. Nå er Helsetilsynet fornøyd.

– Det fremgår at det er nedlagt et omfattende arbeid fra sykehusets side i denne saken. Sluttrapporten gir en svært god oversikt over den prosessen som har vært omkring kvalitetsarbeidet på post 11, heter det i brevet fra Helsetilsynet i Østfold, ifølge Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere