RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Drapsdømt vil gi millioner

Sist oppdatert:
Drapsdømte Rune Pedersen(35) vil gi de etterlatte etter drapet og voldtekten han har begått millioner i erstatning.

(iBergen.no) Bergen tingrett skal behandle oppreisnings-og erstatningssaken fra de etterlatte 18. mai. Der vil de etterlatte etter kinivdrepte Ingvild Myking(37) og den ti år gamle jenta som ble voldtatt kreve millioner i erstatning.

Bistandsadvokat Beate Hamre sier til iBergen nå at hun ikke ønsker å gi ut noe beløp før retten har mottatt det. Men sier kravene vil ligge i det absolutt øvre sjikt.

Ingvild Myking ble drept med to knivstikk i sitt eget hjem på Hylkje i Åsane 20. juli i fjor. Etter drapet voldtok Pedersen en ti år gammel jente. Både Ingvilds datter og ti-åringen var tilstede i huset da drapet skjedde.

Etter det iBergen.no erfarer vil Ingvilds datter kreve omlag 800.000 kroner i økonomisk tap. Den lille jenten har mistet både sin mor og sin far. Jenten som ble voldtatt krever ca. 140.000 kroner i økonomisk tap.

Kravene som er levert til Bergen tingrett inneholder ikke et eksakt beløp i erstatning. Bistandsadvokatene vil legge ned påstand om at det skal ilegges en erstatning etter rettens skjønn. Ingvilds foreldre vil også kreve erstatning for tapet av datteren.

Tingretten har avsatt en dag til behandling av rettssaken.

- Jeg har en klient som vil at de etterlatte skal få mest mulig i erstatning. Min oppgave i retten vil være å påse at erstatning og oppreisning gies etter norsk rett, sier Rune Pedersens forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff til iBergen.no.

Møter ikke

Den draps-og voldtektssiktede Rune Pedersen vil ikke møte i retten, når erstatningssummen skal behandles i tingretten.

- Han orker det rett og slett ikke, sier Tor Erling Staff.

Erstatningssaken skulle egentlig vært behandlet av tingretten 10. mai, men måtte utsettes fordi bistandsadvokatene hadde glemt å stevne en psykolog som vitne.

Det er tingrettsdommer Vigdis Bygstad som skal administrere retten. Hun var også dommer da straffesaken ble behandlet. Pedersen ble da idømt 18 års forvaring for drap og voldtekt.

Tilbake til Ila

Rune Pedersen ble innlagt på Dikemark sykehus, etter selvmordsforsøk på Ila fengsel, etter at tingretten hadde tatt saken hans opp til doms. Før sykehusinnleggelsen hadde han ligget i over en uke fastspent i en seng på en sikkerhetscelle på Ila.

Pedersen er nå tilbakeført til Ila fengsel.

Det er nå på det rene at Rune Pedersen anker drapsdommen inn for Gulating lagmannsrett.

- Han er uenig i at drapet ble begått med overlegg. Han anker også over at han er idømt forvaring. Vi mener en tidsbestemt fengselsstraff er mer egenende, sier høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere