*Nettavisen* Nyheter.

Drapsdømt mot Fædrelandsvennen

Foto: Erik Holand , Agderposten / SCANPIX

Den 21 år gamle kvinnen som torsdag ble dømt for drapet på sin far, reagerer på at Fædrelandsvennen i dag identifiserte henne med bilde.

I dag trykket avisen et bilde av 21-åringen på forsiden. Sjefredaktør Finn Holmer Hoven hevder at kvinnen samtykket til bruk av bildet, men 21-åringens advokat hevder det motsatte.

- Nei, hun er ikke blitt vist dette bildet og har ikke gitt sitt samtykke til at det ble trykket, sier advokat Alice Jervell til fagbladet Journallisten.no.

21-åringen ga imidlertid samtykke til at bildet avisen brukte på side to ble trykket under forutsetning av at hennes søster også aksepterte dette.

Brudd på domstolloven
Jervell skrev fredag til Fædrelandsvennen og ba om en forklaring på bildebruken. Advokaten mener også at fotograferingen er et brudd på domstolloven. Dagbladet og Aftenposten ble nylig ble dømt etter denne paragrafen for å ha trykket bilde av Veronica Orderud fra rettslokalet da dommen falt.

Ifølge Hoven sier fotografen som tok bildene at både straffedømte og søsteren godkjente at begge bildene ble brukt. Han sier avisen valgte å bruke bildene fordi de ønsket å formidle en gledesstund.

Den 21 år gamle kvinnen må sone ett års fengsel for drapet på sin far på sykehuset i Arendal, mens hennes to søsken fikk betingede dommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.