*Nettavisen* Nyheter.

Drapsdømt rømte fra sykehus

Foto: (TV 2)

29-åringen ble kalt rømningsfarlig. Likevel fikk han gå på luftetur alene på Sandviken sykehus.

(iBergen.no) : Mannen var varetekstfengslet mens han ventet på å bli gjeninnsatt i fengselet. Etter hvert ble han overført til åpen avdeling. Dermed kunne han lufte seg utendørs alene. Fredag for to uker siden benyttet han muligheten og rømte.

29-åringen var på bedringens vei i følge klinikksjef Kristin Jordheim Bovim ved psykiatrisk klinikk ved Haukeland Universitetssykehus. Hun sier i følge BT at de skal vurdere sykdommen, ikke rømningsfare. Det mener hun er fengselets oppgave.

Politiadvokat Sidsel Isachsen reagerer sterkt på sykehusets håndtering. Hun sier at de presiserte at han satt i politiets varetekt, og måtte håndteres deretter.

- Da han først kom til Sandviken var han på lukket avdeling. Jeg ba om å bli underrettet hvis vilkårene rundt innleggelsen ble endret. Det har ikke blitt kommunisert til meg at han ble overført til åpen avdeling, sier Isachsen til avisen.

Det er ikke første gang mannen er på rømmen. Det skjedde både i fjor høst etter at han brøt vilkårene for prøveløslatelse, og i 1999 da han rømte til Gran Canaria under en permisjon. 29-åringen er nå etterlyst i hele Schengen-området.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.