RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsforsøk på baby henlagt

Foto: SCANPIX (Illustrasjon)
Sist oppdatert:
Den unge kvinnen var siktet for å ha forsøkt å drepe sitt nyfødte barn på sykehuset i Kristiansund. Nå slipper moren straff.

Ålesund (TV 2 Nyhetene) - Statsadvokaten i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har henlagt saken fordi det er tvil om kvinnens tilregnelighet, opplyser politiadvokat Anne Berit Lian i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Les også: Politiet: Hun ville drepe sin egen baby

Ikke tilregnelig
Etter det TV 2 kjenner til, slår to avhengige judisielle rapporter fast at barnemoren ikke er strafferettslig tilregnelig.

Det var i november i fjor nordmørskvinnen skal ha prøvd å ta livet av sin seks dager gamle baby på sykehuset i Kristiansund. Ifølge politiet fikk den lille gutten alvorlige hodeskader i drapsforsøket, og fraktet videre til sykehus i Ålesund og deretter Trondheim hvor det ble konstatert hjerneblødning. Det er fortsatt uklart om spedbarnet får varige mén.

Nektet straffeskyld
Den siktede kvinnen har hele tiden nektet for å ha forsøkt å ta livet av sitt eget barn. Kvinnens forsvarer, advokat Olav Bowitz, ønsker ikke kommentere henleggelsen overfor TV 2 Nyhetene.

Kvinnen hadde en periode forbud mot å besøke barnet, men får nå under tilsyn regelmessig treffe sin egen baby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere