*Nettavisen* Nyheter.

Drapshund eller snill som en puddel?

Norske myndigheter mener Amstaff er farlig. Robert Hughes mener den er verdens beste venn. Vi lot amstaffen Mitra møte puddelen Eno - her kan du se hvordan det gikk, og lese eierens svar på lesernes spørsmål.

23.10.03 16:35

I dag klokken 14.00 kom amstaff-eier Robert Hughes til TV 2 Nettavisen med sin beste venn Mitra (3) og Alexander Andresen fra terrierklubben i Norsk Kennelklubb som er rasende på det nye forbudet mot amstaff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

Den siste måneden har hunderasen amstaff stått for flere angrep på mennesker og dyr. Senest tirsdag måtte en puddel bøte med livet.

Onsdag sa tidligere politimannen Nils G. Skarning til TV 2 Nettavisen at han frykter at rasen snart vil ta menneskeliv.

Alexander Andresen og amstaff-eier Hughes mener at hunderasen er menneskets beste venn, men at mange som eier amstaff ikke er skikket til å ha hund.

Da han møtte TV 2 Nettavisen onsdag var det langt fra en blodtørstig drapsmaskin som gikk ved siden av ham. Amstaffen Mitra (3) slikket puddelen Eno uten å spise den opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

– Å straffe amstaffene blir helt feil. Ta de som eier ”drapshundene”, sier Hughes.

Han mener det er tragisk at en puddel ble drept på Majorstua tirsdag, men er imot at amstaff som rase får skylda. Hughes mener hundeloven bør sette krav til eiere fremfor å dømme en hel rase.

Hva mener du om hundehold? Send inn spørsmålene dine nå. Hughes svarer fra klokken 14.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.