*Nettavisen* Nyheter.

Drapsiktet for syk til å avhøres

Foto: (Ørn Borgen / SCANPIX)

Mannen som er siktet for drapet på Eva Lilleøen (55) er ennå ikke avhørt, fordi hans psykiske tilstand er for dårlig. Fylkeslegen ber Eidsvoll kommune og Akershus universitetssykehus om en redegjørelse etter drapet.

31.01.05 21:52

Lensmann Asbjørn Nerø sier til NTB at 25-åringens psykiske helsetilstand er hovedårsaken til at han ennå ikke er avhørt, skriver Dagbladet. Mandag ble mannen varetektsfengslet for fire uker med full isolasjon de første to ukene samt brev -og besøksforbud.

Siktede samtykket til fengsling, men hans forsvarer, advokat Sigmund Øien, sier til NTB at dette ikke betyr at han innrømmer skyld.

- Ved å samtykke slipper min klient å måtte møte i rettssalen. Vi er i gang med å utrede hans psykiske tilstand. Det er mulig at han må overføres til sykehus i varetektsperioden i stedet for å bli sittende i en fengselscelle, sier Øien til NTB.

De siste månedene har helse- og sosialetaten i Eidsvoll kommune fortløpende vurdert 25-åringens tilstand, og mandag skulle han ha vært utredet for psykiatrisk behandling. Fylkeslegen vil vite hva som er blitt gjort i forhold til siktede, og har derfor bedt om en redegjørelse, melder NTB.

Mandag skulle den unge mannen ha vært innlagt på psykiatrisk sykehus. I stedet havnet han i fengsel. Familien hans sier til VG at de mener hjelpeapparatet har sviktet. 25-åringen har barn med Lilleøens datter, og avdøde har tatt seg av den psykisk syke mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.