Drapsmann dømt for dødsliste

- Du står på dødslisten min. Når jeg kommer ut, skal jeg drepe hele listen, sa den rasende fangen til fengselsbetjenten.

Drapstruslene gjorde ham fortjent til ytterligere 30 dager i fengsel.

Klikket da pc ble inndratt
Den drapsdømte mannen var ikke fremmed for å true med flere drap da han ved flere anledninger mistet besinnelsen under soning i Bergen fengsel. 47-åringen fikk et horn i siden til fengselsførstebetjenten da han ble fratatt pc'en sin i august 2005.

Under en pc-kontroll var det funnet pornobilder på mannens harddisk, hvilket var et brudd på reglementet. Men 47-åringen likte dårlig argumentasjonen og fortalte rasende at han skulle ta livet av førstebetjenten.

- Om seks år slipper jeg ut herfra, og da skal jeg skyte deg. Jeg har en kule med ditt navn på. Du står på dødslisten min, sa den rabiate fangen til fengselsførstebetjenten, og gjentok senere trusselen overfor andre ansatte ved fengselet.

Ville beklage
Senere besinnet han seg og ville be om unnskyldning, uten at det hindret førstebetjenten i å anmelde mannen for drapstruslene.

- Jeg fikk en uro i kroppen etter truslene, spesielt fordi han er tidligere dømt for drap, fortalte trusselofferet under rettssaken i Bergen tingrett torsdag.

I 2004 ble 47-åringen dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin samboer med et knivstikk i hjertet. Det ble vektlagt tungt da tingretten skulle ta stilling til alvorlighetsgraden av truslene.

- Særlig vern
For selv om han nektet for å ha truet med både skyting, kuler med navn og dødsliste, valgte retten heller å tro på førstebetjenten og hans to kollegers forklaring.

«En fengselsførstebetjent har et yrke som er særlig utsatt og en har derfor behov for et særlig vern. (...) Av allmennpreventive grunner må det reageres strengt mot den som fremsetter gjentatte trusler av en slik karakter som tiltalte her har gjort mot fengselsførstebetjenten.»

Nye 30 dager ble dermed lagt til drapsdommen på 11 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.