RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmann fortsatt på rømmen

Sist oppdatert:
Mannen som i 1999 ble dømt til 16 års fengsel for drapet Bernt Christian Reppe (24) på nattklubben Snorrekompaniet i Oslo, er fortsatt på rømmen fra Ila fengsel.

Ijaz Ahmad (26) møtte ikke opp etter endt permisjon fra Ila fengsel tirsdag. Onsdag ettermiddag var situasjonen den samme. 26-åringen hadde ikke meldt seg, verken ved Ila eller hos politiet i Asker og Bærum, og han er så langt ikke pågrepet.

- Mannen skulle vært tilbake fra permisjonen klokken 08 tirsdag morgen, men har ennå ikke vist seg, opplyste direktør ved Ila fengsel, Knut Bjarkeid, til TV 2 Nettavisen ved 21-tiden tirsdag kveld. Onsdag var svaret det samme.

Politiet holder nå utkikk etter den pakistanske mannen som selv kontaktet fengselet tirsdag.

- Vi oppfordret ham til å melde seg snarest, og håper han tar til fornuft, sier Bjarkeid.

Skjøt gjennom glassdøren
Ijaz Ahmad (26) ble i 1999 dømt til 16 års fengsel for drapet på en 24 år gammel mann på Snorrekompaniet i juni 1998.

Etter å ha blitt avvist av dørvakten på nattklubben fordi han var svært beruset, trakk han en pistol fra jakken og skjøt to skudd gjennom glassdøren på utestedet. Etter skuddene stakk han fra stedet, men etter kort tid ble han pågrepet av politiet.

Jevnlig på permisjon
26-åringen har siden 2003 hatt jevnlige permisjoner på opp til tre dager, og det har ifølge Bjarkeid aldri vært problemer i forbindelse med disse.

Mannen soner straffen sin på en frigangsavdeling som også innebærer at han blant annet får gå ut fra fengselet for å handle.

Får konsekvenser
Rømningen kan komme til å få soningsmessige konsekvenser for 26-åringen.

- Det er straffbart å rømme. Det kan komme til å bli reist sak, og rømningen kan også få konsekvenser for permisjonsordninger og for hvilken avdeling han skal sone resten av straffen på, sier Bjarkeid.

26-åringen skulle normalt slippe ut etter to tredjedels soning i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere