RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmann løslatt - voldtok jente (17)

Sist oppdatert:
Mannen hadde «alvorlige karakterforstyrrelser» da han ble dømt til drap i 1999. Knappe to år etter at han slapp ut, voldtok han en jente grovt.

(iOslo.no ) En 27 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års forvaring, med en minstetid på fire år, for grov voldtekt, legemsfornærmelse og en rekke andre forhold.

27-åringen ble i 1999 dømt for flere forhold, inkludert et drap. Drapet ble begått med kniv, og offer ble knivstukket 22 ganger. De rettspsykiatriske sakkyndige konkluderte i saken mot mannen i 1999 at tiltalte hadde mangelfullt utviklede sjelsevner og var en fare for omgivelsene.

I september 2003 ble mannen sluppet fri, og knappe to år senere voldtok mannen en 17 år gammel jente.

Voldtok 17-åring
Den nevnte voldtekten fant sted i en leilighet i Oslo 22. august 2005. To jenter var på besøk i tiltaltes leilighet, og den ene skulle kjøpe en mobil av 27-åringen som hadde besøk av to andre menn.

Utpå natten mente tiltalte at han hadde blitt frastjålet 10.000 kroner og skyldte på de to jentene.

Jentene ble truet og slått av tiltalte, og den ene jenta som da var 17, ble tvunget til å kle av seg foran resten av gjestene.

Tiltalte truet dermed fornærmede til å sette seg på en ølflaske, hvis ikke ville han tvinge i henne et glass med ukjente piller. Jenta gjorde som mannen sa, men da hun forsøkte å reise seg igjen, knivstakk tiltalte henne i låret så hun fikk et tre centimeter langt kutt i lysken.

- I nærvær av flere tilskuere ble hun tvunget til å kle seg naken og utføre unormal seksuell aktivitet med seg selv. Hun fikk ingen hjelp av de øvrige tilstedeværende i leiligheten, og skrikingen, truslene og knivbruken må ha bidratt til å forsterke følelsen av hjelpeløshet og til å gjøre opplevelsen enda mer skremmende. At NN (tiltalte, journ. anm.) unngikk direkte fysisk kontakt med gjerningsmannen, tillegger ikke lagmannsretten særlig betydning for straffeutmålingen, står det i dommen.

- Alvorlig karakterforstyrrelse
Lagmannsretten mener vurderingen fra 1999 fortsatt gjelder, og dermed må hensynet til samfunnsvernet gå foran tiltaltes interesse i å få en tidsbegrenset reaksjon.

- Han har alvorlig karakterforstyrrelse knyttet til følelser, vilje og temperament, svak impulskontroll, han tyr lett til forsvarsmekanismer som fortrengning, projisering og rasjonalisering, og han har dårlig utviklet evne til konfliktløsning, fortalte de sakkyndige i 1999, ifølge dommen.

Forvaring innebærer at tiltalte kan sitte inne på ubestemt tid.

Mannen er i tillegg dømt til å betale offeret en oppreisning på 125.000 kroner.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere