RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmann på rømmen

Sist oppdatert:
En drapsdømt mann klarte å stikke av fra to pleiere under en luftetur fra Sandviken sykehus.

Mannen er innlagt på sikkerhetsavdelingen ved det psykiatriske sykehuset. På avdelingen sitter de farligste pasientene som skal ha strengest bevoktning. Likevel klarte 33-åringen å lure de to pleierne da han i 16.30-tiden mandag hoppet inn i en bil som kjørte opp på siden av de tre på Maaseskjæret.

- Det virket planlagt, sier avdelingsleder for sikkerhetsavdelingen, Siri Nome til iBergen.no.

- Pasienten og pleierne var på vei til Rimi da han plutselig kastet seg inn i bilen og forsvant. Han er ønsket tilbake til sykehuset og vi leter etter ham nå, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand til iBergen.no.

I 2005 ble 33-åringen fra Askøy dømt til psykisk helsevern etter at han hadde kastet kameraten på sjøen ved Helgelandskysten i et slags vikingoppgjør. Kameraten druknet i det iskalde vannet. Under rettssaken sverget 33-åringen til de norrøne guder, og forklarte drapet med sin gudetro.

- Vurderer dere mannen som farlig?

- Han var i alle fall frisk nok til å taes med ut på tur. Men jo lenger han er uten legetilsyn og medisiner, og spesielt hvis han begynner å ruse seg, jo farligere blir han, sier Nome.

Tidligere i sommer klarte han å lure seg inn til 34-åringen som er siktet for drapet på Ingvild Myking på Hylkje. Da skal han ha framsatt alvorlige drapstrusler overfor den Hylkje-siktede. Også 34-åringen var en rømling fra Sandviken sykehus da han skal ha drept Myking.

- Etter flere episoder i sommer, hvordan kunne dette skje igjen?

- Nei, vi liker det ikke og det skal ikke skje. Vi hadde ingen indikasjoner på at pasienten la planer om å rømme. Nå har vi oppgitt flere navn på personer han holder kontakten med, til politiet, sier Nome.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere