Drapsmann snakker ut

Foto: (Politiet)

42-åringen som er dømt for drapet på Anne Slåtten snakker for første gang ut om de skjebnesvangre timene.

17.01.06 08:43

- Jeg kan ikke fatte at jeg sitter i fengsel, sier Øyfred Henning Stadnes til den siste utgaven av bladet Vi Menn som kommer ut i dag.

Drapsdømt
I fjor ble 42-åringen dømt til 15 års fengsel for voldteksforsøk og drap på 22 år gamle Anne Slåtten i juni 2004.

Drapet på den unge kvinnen, som ble funnet halvveis avkledd i et kratt utenfor Førde sentrum, rystet hele Norge.

Øyfred mener han ble dømt på grunnlag av vage bevis, og hevder han er uskyldig. Under etterforskningen og den påfølgende rettssaken ble 42-åringen konfrontert med at hans DNA var funnet på Slåttens kropp, blant annet på hennes lepper og bryst.

Selv hevder Øyfred at han ikke husker noe fra timene etter at han forlot et vorspiel og dro til Førde for å sjekke utelivet noen timer før Slåtten ble drept.

- Jeg husker ikke så mye fra festen eller hva vi gjorde. Å drikke så mye alkohol gjør noe med kroppen, fastslår han.

Dette var også forklaringen han holdt seg til i retten. Søndagen dro han på jobb som normalt og ifølge flere av hans kollegaer TV 2 Nettavisen snakket med i tiden etter pågripelsen sa at han oppførte seg helt som normalt.

Drakk mye
42-åringen legger ikke skjul på at han i mange år har hatt et svært høyt alkoholforbruk. Til Vi Menn forteller han at han begynte å drikke allerede i 11-12 års-alderen og at han har forsøkt å sette bort flasken mange ganger.

- Det er ubehagelig aldri å huske noe. Jeg har ikke kontroll da, medgir han.

Gang på gang har han forsøkt å huske timene rundt drapet.

- Jeg har gått igjennom den lørdagen i hodet mitt så mange ganger. Minutt for minutt. Kan jeg ha vært der eller der? Hva tenkte jeg da jeg reiste fra Førde? Når korket jeg flasket? undrer han.

I oktober, flere måneder etter drapet på Anne Slåtten, ble Øyfred pågrepet av to politimenn da han var på vei ut av banken. Han betegner pågripelsen som et stort sjokk.

Fant DNA
Både i Fjordane Tingrett og i Gulating lagrett fremla rettsmedisinerne bevis på at Øyfreds DNA var på 22-åringens kropp. Det forstår han ikke.

- Jeg får det ikke til å stemme at min DNA er på hennes BH. Hvordan er den kommet dit? spør han.

I tillegg til fengselsstraffen ble Standnes også dømt til å betale Slåttens foreldre, søsken og kjæreste om lag 620.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Slåttens kjæreste lot seg intervjue etter at dommen ble lest opp.

- Straffen vil alltid være for mild, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.