RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmann vant pengeoppgjør

Sist oppdatert:
Den psykotiske drapsmannen knivstakk sitt offer 21 ganger i ansiktet, armen og brystet. Nå har han vunnet erstatningssaken mot offerets foreldre.

I Eiker, Modum og Sigdal tingrett i januar i fjor ble den 24 år gamle mannen dømt til å betale drapsofferets foreldre nærmere 450.000 kroner i erstatning og oppreisning etter drapet.

Beløpet skulle betales solidarisk sammen med to andre personer som også er dømt i forbindelse med drapet.

Kidnappet knivofferet
Den ene, en 17-åring, ble i fjor dømt til åtte års fengsel for medvirkning til drap og frihetsberøvelse, mens en 27 år gammel kvinne ble dømt til fengsel i ett år for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, samt frihetsberøvelse.

De tre kidnappet i januar 2002 en 21-åring på hans bopel i Røyken og tvang ham med seg i en bil. Etter å ha kjørt ham til Hoensvannet i Øvre Eiker og dratt ham inn i skogen, ble 21-åringen knivdrept av den psykotiske mannen.

- Skulle drepes av hemmelig sirkel
Fra tingrettens dom fremkommer det at mannen under tiden for drapet hørte ”stemmer i hodet”

- N.N. (tiltalte.red.anm) var av den oppfatning at det fantes en hemmelig " sirkel" hvis formål var å psyke ham ut eller drepe ham. Mot slutten av året 2001 fant N.N. ut at X (21-åringen.red.anm) hadde tilknytning til denne sirkelen. X representerte således en trussel mot N.N. og N.N. fant det nødvendig å gjøre noe med dette.

I lagmannsretten i fjor ble mannen dømt til tvungent psykisk helsevern fordi han ble funnet psykotisk.

Samtidig ble han dømt til å betale erstatning og oppreisning til 21-åringens foreldre. Den drapsdømte mannens andel var på nærmere 200.000 kroner.

Mannen anket dommen fordi han mente han ikke var erstatningspliktig så lenge har var funnet psykotisk.

- Hensynet til den sinnssyke skal veie tyngst
Nå har han fått medhold for dette i Borgarting lagmannsrett.

- Hensynet til de etterlatte taler umiddelbart for å idømme erstatning da belastningen for de avdødes foreldre har vært særdeles tung fordi det dreier seg om en handling av med ekstraordinær brutal karakter. Som det fremgår over, er det nettopp sinnssykdommen som har fremprovosert handlingen og hensynet til den sinnssyke skal da veie tyngst, heter det i dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere