RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsparet trolig på vei mot Hordaland

Sist oppdatert:
Politiet i Buskerud har innstilt letingen etter det finske drapsparet. Paret kan være på vei mot Hordaland.

Klokka 11.15 lørdag fikk politiet melding om at ekteparet Kyösti Ensio Ulmanen (59), og hans kone Tarja Stenhus (43) hadde blitt sett ved en kafé i Rødberg. Paret kom inn i kafeen, men snudde umiddelbart og forsvant i en rød Saab.

Dømt for drap
Ulmanen og Stenhus rømte fra finsk fengsel i forrige uke, ifølge aftonbladet.se. Begge er dømt for drap.

Observasjonen gjorde at politiet umiddelbart aksjonerte, og det ble satt opp sperringer. I løpet av lørdag har politipatruljer og helikopter gjennomsøkt området Nore og Uvdal lensmannsdistrikt mot Hol og Geilo, og riksvei 7 mot Nesbyen.

- Trolig til Hordaland
Politiet i Nordre Buskerud avsluttet letingen etter ekteparet ved 16-tiden lørdag

- Aksjonen er innstilt til vi får mer opplysninger. Hele det aktuelle området er gjennomsøkt. Enten har de kommet seg ut, eller så har de gjemt seg veldig, veldig godt, sier operasjonsleder Nils Thorsrud i Nordre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

- Det tok 25 til 30 minutter fra vitnet så ekteparet til vi fikk telefonen. På den tiden kan de ha rukket å komme ut av området før politiet satte opp sperringer, sier Thorsrud.

- Det mest nærliggende å tro er at de har dratt vestover mot Hordaland, sier Thorsrud.

Politiet i Hordaland opplyser at de har blitt varslet om at ekteparet kan være på vei, men at de ikke vil foreta seg noe før de er sikre på det.

- Kripos har varslet oss om at de kan være på vei. Vi foretar tar oss ikke noe før vi eventuelt får inn tips om at de skal være sett her, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Operasjonssentralen i Hordaland opplyser overfor Nettavisen i 09.30-tiden søndag at de så langt ikke har fått noen tips i saken.

Stakk av på permisjon
Kyösti Ensio Ulmanen (59) og Tarja Stenhus (43) soner sammen i det finske fengselet Övertorneå, like ved grensen til Sverige. 15. august fikk de permisjon for å gifte seg. Mens de var på bryllupsreise benyttet de muligheten til å forlenge den - på rømmen. Politiet i Finland etterlyste fredag det nysmidde ekteparet.

- Ulmanen er dømt for et drap i Sverige i 1991, mens Stenius er dømt for dobbeltdrap i Finland i 1996, sa politisjef Seppo Kinnunen til aftonbladet.se torsdag.

Politiet tror de kjører rundt i en rød Saab 900, 90-modell, med finsk registreringsnummer RFC 585.

Observasjoner av paret gjør at politiet er helt sikre på at de nå er i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere