RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssak utsatt

Advokatene til to av de tiltalte etter drapet på Zia Anwar (27) har fått saken utsatt av Agder lagmannsrett.

Drapssaken skulle opp i Nedenes tingrett i Arendal 16. februar. Til sammen er ti personer siktet – noen for selve drapet, andre for mindre alvorlige forhold rundt drapet på Anwar på Stoa utenfor Arendal sist vinter.

Forsvareren til en av de tiltalte, advokat Jonny Sveen, ba om å få saken utsatt, men Nedenes tingrett ga ikke forsvareren medhold.

Nå har Agder lagmannsrett besluttet at berammingen 16. februar skal oppheves. Årsaken er blant annet at tingretten bare fulgte påtalemyndighetens ønsker uten å spørre hva som passet for forsvarerne.

Agder lagmannsrett har også kommet til at forhåndsberammingen krenker de tiltaltes rett til fritt forsvarervalg. Hvis saken hadde startet 16. februar, ville to av de tiltalte blitt tvunget til å bytte advokater.

Rettsforhandlingene i den såkalte Stoa-saken vil vare i 8 uker. 27 år gamle Zia Anwar ble funnet i en utbrent Mercedes på industriområdet på Sørlandet søndag 16. mars i år.

Påtalemyndigheten har ikke noe sikkert motiv for hvorfor Anwar ble drept. Trolig skulle han få juling for å ha truet kjæresten til en av de siktede i saken. Da han døde, satt gjerningsmennene ham i en bil og tente på, trolig for å skjule alle spor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere