*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktede meldte seg

De to som er siktet for Torshov-drapet, meldte seg fredag for politiet.

17.07.06 20:50

Husain Haidar (21) og Ali Ayaz Shafa (19), som er siktet for drapet på en Oslo-kvinne (41), har meldt seg.

- De ble pågrepet utenfor politihuset rett før klokken 16 fredag, etter kort varsel om at de var på vei, sier politiadvokat Sjak Haaheim til TV 2 Nettavisen.

Vil ikke sihvor de har vært
Sjakheim sier det nok har vært en stor belastning for dem å være på rømmen, og at det nok er noe av årsaken til at de nå har meldt seg for politiet.

- Nå får de også muligheten til å fortelle sin versjon av hendelsesforløpet, sier Haaheim.

Haaheim ønsker ikke å opplyse om hvor de siktede har oppholdt seg.

Innrømmet overfor broren
Oslo-kvinnen ble drept 25. juni. Få dager tidligere døde Haidars kjæreste, Tanja Petrusson (20) av en overdose. Kvinnen som ble drept var siktet for uaktsomt drap, fordi det skal ha vært hun som satte det dødelige skuddet.

Haidar skal ha innrømmet overfor Tanjas bror at han drepte 41-åringen.

På rømmen i Europa
To dager etter drapet gikk politiet ut med navn og bilde på de siktede. De lovet etter drapet å melde seg innen to uker, men drøyde altså fristen. Klokken 15.45 fredag meldte de seg for politiet i Oslo.

- De har samtykket til fire ukers varetektsfengsling. Det er foreløpig uvisst når avhørene vil begynne, da de fortsatt er diskuterer dette med sine advokater, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De to har vært på rømmen i ulike land i Europa i tiden etter drapet.

Solid sak
Abrahamsen har tidligere uttalt til TV 2 Nettavisen at politiet har en solid sak mot de siktede. Han er nå svært lettet over at de to har meldt seg.

- Nå kan vi endelig konsentrere oss fullt og helt om etterforskningen. Det er svært tid- og ressurskrevende å lete etter personer som er på rømmen, sier Abrahamsen.

De siktede er fra tidligere kjent for politiet gjennom narkokriminalitet. Husain Haidar (21) har tre narkodommer på samvittigheten.

Ønsket ikke utenlandsk varetekt
Haidar og Shafa meldte seg for norsk politi blant annet for å unngå å sitte i utenlandsk varetekt.

- De skjønte at de måtte komme hjem, for de ville ikke melde seg for utenlandsk politi og sitte i varetekt i utlandet. De ønsket å sitte i norsk varetekt, sier forsvarer Marius Dietrichson.

Politiet i Frankrike ønsket ikke å sende de til Norge dersom de meldte seg for fransk politi. Dette var altså en av årsakene til at de dro tilbake til Norge selv og meldte seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.