Drapssiktede samarbeider med Førde-politiet

Foto: (Politiet)

Mannen som er siktet for drapet på Anne Slåtten påstår han ikke husker noe fra tidsrommet drapet fant sted. Men han vil hjelpe politiet med å få kartlagt hvor han var.

14.10.04 19:57

Det sier 41-åringens forsvarer, advokat Ivar Blikra, til TV 2 Nettavisen. Den siktede sunnfjordingen har torsdag gjennomført lange avhør.

- Har din klient begynt å huske noe fra drapsmorgenen?

- Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltheter i avhøret, svarer Blikra.

Ingen tilståelse
Heller ikke lensmann Kjell Fonn ved Førde lensmannskontor ønsker å uttale seg om hva siktede har forklart i avhøret. Han bekrefter at 41-åringen har avgitt en forklaring, men det foreligger ingen tilståelse.

Advokat Blikra understreker at hans klient fremdeles stiller seg uforstående til siktelsen.

Avhørene av den drapssiktede sunnfjordingen kunne onsdag gjenopptas etter at forsvareren fikk innsyn i politiets etterforskningsdokumenter. Politiet har siden pågripelsen forrige torsdag konsentrert etterforskningen mot å få kartlagt 41-åringens bevegelser i Førde. Ifølge Fonn er dette fremdeles hovedfokus.

- Det er også dette som er tema i avhørene. Min klient hjelper til. Han har helt fra starten sagt at han ønsker å samarbeide slik at han kan bli sjekket ut av saken, sier Blikra.

- Konsentrerer oss om siktede
Blikra håper politiet fremdeles jobber bredt og holder mulighetene åpne. Men lensmann Fonn har gjentatte ganger uttalt at han mener de har pågrepet rett mann.

- Da vi fikk DNA-match, dannet dette grunnlaget for den videre etterforskningen. Vi konsentrerer oss om den siktede nå, sier Fonn.

Torsdagens avhør var det siste denne uken.

- Dersom siktede ikke har noe mer han ønsker å fortelle oss, venter vi med å ta opp igjen avhørene til over helgen, sier Fonn til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.