RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet død på cella

Sist oppdatert:
Den 25 år gamle mannen som var siktet for å ha drept rullestolbrukeren Mentz Dankert Løtvedt, ble funnet død på cella torsdag morgen.

Dette bekrefter politiet i en pressemelding. Ifølge politiet har den siktede tatt sitt eget liv.

Dankert Løtvedt ble drept 6. juni i år. 25-åringen tilsto drapet i begynnelsen av august. Han skulle torsdag møte i rettslig avhør i Bergen tingrett.

- En stor tragedie

- Jeg ble kjent med dødsfallet da jeg møtte i Bergen tingrett. Dette er en stor tragedie, sier hans forsvarer, advokat Erling O. Hagerup til TV 2 Nettavisen.

- Jeg tenker på familien som har opplevd tre store tragedier på kort tid. Først ble han mistenkt av politiet. Deretter tilsto han, og nå dette.

Psykiske problemer

Den siktede har hatt store psykiske problemer i forbindelse med drapet, og ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter at han ble siktet.

- Han ble skrevet ut fra sykehuset mot sin vilje. Selv ville han bli, men da han ble utskrevet, hadde ikke politiet annet valg enn å varetektsfengsle ham, sier Hagerup.

Politietterforskes

Hordaland politidistrikt har innledet etterforskning i saken.

-Vi etterforsker denne saken på vanlig måte. Mannen døde i Bergen fengsel, og det var fengselsvesenet som hadde ansvar for ham. Hordaland politidistrikt er derfor ikke innhabil i etterforskningen av dødsfallet. Fengselet ligger i Arna og Åsane politistasjon sitt distrikt. Derfor er det de som etterforsker dødsfallet sammen med kriminalteknikerne og rettsmedisiner, sier Informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere