RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet dømt for vold

Sist oppdatert:
21-åringen som er siktet for drapet på moren sin slapp fengsel etter spark mot politimann.

(iOslo.no) 21-åringen er nå i politiets varetekt etter at han ble pågrepet i samme leilighet i Kirkeveien på Frogner der moren ble funnet drept fredag.

Det er foreløpig ukjent når drapet nøyaktig fant sted. Sist hun ble sett i live var onsdag ved 22-tiden, mens politiet først fant henne ved 04-tiden natt til fredag.

Sønnen ble pågrepet i samme leilighet. Politiet tror nå han alene står bak drapet på sin egen mor.

ÅSTED: Politiet holder vakt rundt den avsperrede boligen i Kirkeveien. Kriminalteknikere undersøker åstedet.

Tidligere straffedømt
Sønnen er tidligere straffedømt for å ha brukt vold mot en politimann i 2003. En fest hadde utartet i underetasjen hjemme hos den da 17 år gamle mannen.

Mellom 80 og 100 mennesker hadde samlet seg i kjelleretasjen mens moren satt oppe og så på TV. Naboene tilkalte politiet, som kom for å roe ned festlighetene.

Men de fikk problemer med den nå drapssiktede sønnen. Han skjelte ut politimennene og ba dem dra til helvete. Det førte til at en av politimennene dro ham med seg. Da han forsøkte å kontrollere mannen satte han seg voldsomt til motverge og sparket politimannen i leggen. I tillegg slo han ifølge dommen flere ganger etter politibetjenten.

Han ble sendt i arresten, og satt to døgn i varetekt.

Har ADHD
I Oslo tingrett ble han idømt 36 timers samfunnsstraff. Under rettssaken opplyste 21-åringen at han har fått diagnostisert ADHD og narkolepsi. Selv om denne typen lovbrudd vanligvis straffes med ubetinget fengsel, slapp han derfor fengsel.

I 2005 ble 21-åringen igjen tiltalt, denne gangen for å ha nektet å fjerne seg da politiet ba ham om det. Denne dommen endte imidlertid med frifinnelse.

På dette tidspunktet bodde sønnen fremdeles hjemme. Han jobbet som kontorassistent i firmaet til moren mens han studerte.

- Tvangsinnlagt
Dagbladet.no skriver i dag at 21-åringen for kort tid siden var tvangsinnlagt. 21-åringens forsvarer, Vegard Aaløkken, vil ikke kommentere opplysningene.

- Jeg føler ikke det er riktig å uttale meg om dette før jeg har snakket med min klient, sier Aaløkken til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere