*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet ektemann ringte og sa kona var syk

Mannen som er siktet for å ha drept kona si i Hemsedal, skal før helgen ha ringt jobben hennes og sagt hun var syk. Mandag ble kvinnen funnet drept.

Den 34 år gamle kvinnen hadde to deltidsjobber. Fredag skulle hun ha vært på jobb på Hemsedal asylmottak. Politiet har ifølge VG funnet ut at mannen den morgenen skal ha ringt asylmottaket og sagt at hun følte seg nedfor og ikke ville møte på jobb.

Mandag formiddag ble hun funnet død da politiet tok seg inn i en sokkelleilighet i Ulsåk, omtrent 7 kilometer sør for alpinanlegget i Hemsedal. Funn på stedet gjorde at politiet straks igangsatte drapsetterforskning.

Etterlyst

Politiet har ennå ikke pågrepet ektemannen, som er siktet for forsettlig drap.

– Politiet har opplysninger om at siktede oppholder seg i utlandet. Siktede er etterlyst internasjonalt, opplyser Nordre Buskerud politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Til NRK sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Buskerud politidistrikt at politiet mener å vite hvor han oppholder seg.

– Vi jobber nå med å finne ham og få ham til Norge slik at vi kan avhøre ham, sier Omholt.

Flyktninger

Den avdøde er fortsatt ikke formelt identifisert, men ifølge VG er paret politiske flyktninger fra Nord-Irak som kom til Norge i 2009. De bodde først på et asylmottak i Ål, før de flyttet til Hemsedal. I bygda har kvinnen blitt en del av lokalsamfunnet, hvor hun blant annet sto på lista til Arbeiderpartiet til kommunestyret.

Paret har to barn som nå er tatt hånd om av barnevernet. Det vil bli foretatt dommeravhør av barna i forbindelse med etterforskningen.

Rundspørring

– I dag foregår det tekniske undersøkelser på åstedet, og politiet foretar vitneavhør og rundspørringer i området for å kartlegge avdødes og siktedes bevegelser, forteller Omholt til NTB.

Politidistriktet får bistand fra Kripos med etterforskningen.

Tidspunktet for drapet er ikke kjent. Kvinnen ble funnet død mandag, men hennes arbeidsgiver forteller til VG at hun ikke dukket opp på jobb torsdag.

Kvinnen blir fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon tirsdag. Før en foreløpig obduksjonsrapport foreligger, vil politiet ikke si noe om dødsårsaken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.