RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Drapssiktet for dårlig til avhør

Sist oppdatert:
Politiet håpet å få avhørt den trippeldrapssiktede 30-åringen fredag, men dette blir ikke noe av.

- Det ser ikke ut som om vi får avhørt ham i dag, så da går det nok mot at denne dagen også går bort, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Mannen er fortsatt for dårlig for avhør.

- Siktedes helsetilstand gjør at han fortsatt ikke føler seg i stand til avhør, sier Kristiansen.

Uklart om motivet
Politiet har siden drapene på Kalbakken søndag kveld ventet på å få avhørt broren til de drepte søstrene, som er siktet for forholdet.

- Vi ville gjerne hatt avhøret i dag, men det er en grunn til det som vi må forholde oss til. Det er klart at hans forklaring er viktig siden han har den rollen han har, sier Kristiansen.

- Kan dere nå si noe mer om motivet for trippeldrapene?

- Nei, men vi har kanskje et håp om at siktede kan gi noe som kan bidra i den retning. Vi jobber selvfølgelig på andre fronter parallelt, sier Kristiansen.

Brødre avhørt på nytt
Kristiansen ønsker ikke å spekulere i hvorvidt det har vært konflikter i familien forut for drapene.


- I går hadde vi avhør av tre av brødrene til søstrene, for å forsøke å få et bilde av situasjonen i familien. Men jeg kan ikke komme inn på detaljer på det, sier politiinspektøren.

To av brødrene ble også avhørt natten som drapene skjedde.

- Disse har nå avgitt en tillitsforklaring, sier Kristiansen. Grunnen til at de ble avhørt torsdag er at de i helga reiser til Pakistan for å gravlegge sine drepte søstre.

- Derfor var det så viktig å få gjennomført avhørene før de dro, siden det blir en periode hvor de ikke er tilgjengelige, sier han.

Får ikke helseinformasjon
I tilegg til manglede avhør av siktede sliter politiet med å få ut informasjon om den siktede brorens helsetilstand.

- Vi plages litt med at vi ikke har fått ut den informasjonen vi ønsker fra helsevesenet, at de har vurdert på egenhånd om de skal gi ut informasjon, selv om siktede har gitt tillatelse til dette, sier Kristiansen.

Ifølge politiinspektøren så er det to viktige steder innen helsevesenet som har nektet å gi ut opplysninger.- Så derfor er vi forsinket i arbeidet med å se på siktedes historie i forhold til helsevesenet. Vi jobber nå med å finne en løsning, sier Kristiansen.

Savner vitner
I tilegg til brødrene har politiet avhørt en rekke vitner i saken.

- Vi har folk i avhør hver dag, og har gjort avtaler for flere dager fremover. Målet er å få belyst bakgrunnen og situasjonen rundt familien, sier Kristiansen.

- Dere etterlyste vitner fra det norsk-pakistanske miljøet. Har flere nå meldt seg?

- Det er fortsatt veldig få fra det norsk-pakistanske miljøet som har meldt seg, så der tror vi det ligger et potensiale, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Er det mistanke om at det kan være flere gjerningsmenn, slik enkelte medier skrev torsdag?

- Vi har bare en konkret mistenkt og siktet. At vi tror det er flere var å tøye det langt. Men selvfølgelig på et så tidlig stadium kan vi ikke utelukke noen ting, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere