Drapssiktet fortsatt på frifot

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Mannen som er siktet for drap på samboeren sin, er fortsatt på frifot, og skal ha med seg parets sønn (1) og hund.

02.08.10 06:46

Sent lørdag kveld ble det klart at mannen som bodde sammen med den avdøde kvininen er tiltalt for drap, og er nå etterlyst.

- På bakgrunn av de opplysningene som politiet har mottatt i løpet av dagen og kvelden er det besluttet å sikte samboeren til avdøde for drap, skriver Follo politidistrikt i en pressemelding.

- Hva slags opplysninger dreier det seg om?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men det er det er det samlede informasjonsbildet vi fikk i går kveld som gjør at det etter vår mening er skjellig grunn til å sikte samboeren for drap, sier politiadvokat hos Follo politidistrikt Lars Lanes Østbye til Nettavisen.

Kriminaletterforskere skal fortsatt være på åstedet.

Flere medier opplyser at mannen skal være en 37 år gammel norsk statsborger. Politiet ønsker selv ikke å komme med slike detaljer.

- Nærmere beskrivelser kan vi ikke gi. Men mannen er i 30-årene, sier politiadvokat Østbye.

Kan ikke bekrefte drapsvåpen eller dødstidspunkt
Den drepte kvinnen ble funnet med kuttskader i sin egen leilighetet av et familiemedlem. Vitner forteller til NRK at de skal ha hørt et skrik i ett-tiden natt til lørdag. Men politiet kan verken si noe om drapsvåpen eller dødstidspunkt.

- Vi ønsker å kommentere hvordan kvinnen ble drept eller dødstidspunktet. Vi avventer obduksjonsrapporten.

- Hva mer kan du si om samboeren som er siktet?

- Mer kan vi ikke kommentere. Det er av hensyn til etterforskningen og de pårørende, sier politiadvokaten, og legger til at det vil bli sendt ut en ny pressemelding i 12-tiden.

Les også: Kvinne knivdrept ved Kolbotn

- Jobber bredt
Nå antar politiet at samboeren er på frifot og skal ha med seg parets hund og sønn på ett år. Samboeren skal nå være etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Politiet i Follo arbeider med å kartlegge siktedes bevegelser og foretar ytterligere etterforskningsskritt utover natten og morgendagen.

Om det stemmer at kvinnen skal ha blitt drept i ett-tiden natt til lørdag, kan gjerningspersonen ha kommet langt av gårde.

- Vi jobber bredt, og ha tilkalt grensevakten, sier Østbye.

Les også: Frykter samboeren har flyktet utenlands

Politiet ønsker at de som har opplysninger i saken ringer Follo politidistrikt på telefon 64 85 16 00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Drap

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag