RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet hadde hemmelige dokumenter

Sist oppdatert:
Politiet har funnet bunker med graderte dokumenter i boligen til yrkesoffiseren som er siktet for drap på sin ekskone i Bergen 4. mars i år.

- Mannen er siktet for brudd på sikkerhetslovgivningen. Mer vil jeg ikke si om sakens innhold. Den er i startfasen, sier politiinspektør Johan Martin Welhaven i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) til Bergens Tidende.

Han understreker at siktelsen er foreløpig.

Beslagla rett etter drapet
Politiet fant de hemmelige dokumentene hjemme hos mannen få timer etter drapet i parkeringshuset i Markeveien i Bergen.

Welhaven vil ikke si om dokumentene er originale eller kopier. Han vil heller ikke si hvilken sikkerhetsgradering de har, eller om det dreier seg om sivile eller militære dokumenter.

- Jeg er svært overrasket over at PST har igangsatt denne etterforskningen og vil be politiet om innsyn i hva dette dreier seg om, sier 39-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling.

Tjeneste på Haakonsvern
39-åringen har hovedsakelig tjenestegjort ved KNM «Tordenskjold» på Haakonsvern i Bergen, men han har også hatt militære opphold i Bodø.

Bergen tingrett varetektsfengslet 2. april 39-åringen i fire nye uker i forbindelse med drapet. Retten mener det bare er en hypotetisk mulighet for at en annen enn den drapssiktede 39-åringen drepte ekskona.

Drapsetterforskerne undersøker nå en konto i utlandet, som de knytter til 39-åringen. En teori er at han planla å rømme fra landet etter drapet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere