RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erik Holand / Agderposten / SCANPIX)

Drapssiktet hjem til jul

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Klokken 15 lille julaften kom den drapssiktede 22-åringen hjem til Reiersøl i Froland, utslitt, men takknemlig over å få ha jula hjemme.

-Det blir en helt spesiell jul, sier 22-åringen via sin advokat Sigurd Klomsæt tirsdag ettermiddag.

I avhør erkjenner 22-åringen å ha avfyrt to skudd mot bilen, ett mot dekket og ett mot fronten av bilen, med den hensikt å stoppe biltyven.

Han mener det var et uhell som førte til at ett skudd traff biltyven i kroppen slik at han døde like etter. Fortsatt forsvarer han handlingen sin, selv om han ifølge forsvareren beklager utfallet.

- Riktig der og da
-Han mener det han gjorde der og da var riktig for å beskytte familien. Han er selvsagt nedtrykt og preget av alvoret over at en person er død. Samtidig er han svært takknemlig over å kunne komme hjem til jul, sier Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

Fullstendig nedkjørt etter to og en halv dag med skyting, fengsel og avhør, kjørte politiet ham hjem til Reiersøl tirsdag ettermiddag, etter løslatelsen ved 14-tiden.

-Nå vil vi ta det med ro her, og ønsker ikke å møte pressen, opplyste familien på telefon til TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Vil samarbeide
22-åringen er siktet for forsettlig drap, og påtalemyndigheten ville fengsle ham i tre uker for å få ro i etterforskningen og hindre bevisforspillelse. Men tirsdag besluttet Agder lagmannsrett å ta påkjæringen fra 22-åringens advokat til følge, og løslot siktede.

-Dette er riktig håndtert av retten. Politiet sa de trengte å ham fengslet inntil de hadde gjennomført en rekonstruksjon, men det var slett ikke nødvendig. For det første kunne de gjort det med 22-åringen både i går og i dag, for det andre har han gitt en erklæring om at han vil samarbeide fullstendig med politiet, sier advokat Klomsæt til TV 2 Nettavisen.

Ingen fare for bevisforspillelse
Agder lagmannsrett opplyser til TV 2 Nettavisen at begrunnelsen for løslatelsen er at vitnene i saken er avhørt, at hendelsesforløpet synes kjent, og at det således ikke foreligger noen reel bevisforspillelsesfare i saken.

- Politiet har valgt å slå seg til ro med den kjennelsen som lagmannsretten har kommet til, sier politiadvokat Jan Atle Hansen til Fædrelandsvennen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere