RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet ikke pågrepet

49 år gamle Eli Synnøve Høyland ble funnet drept i sin leilighet på Vardeneset i Stavanger torsdag 19. februar.
49 år gamle Eli Synnøve Høyland ble funnet drept i sin leilighet på Vardeneset i Stavanger torsdag 19. februar. (Tore Jensen, Haugesunds Avis / SCANPIX)
Sist oppdatert:
28-åringen fra Stavanger som er siktet for drapet på Eli Synnøve Høyland (49) er ved 01-tiden fortsatt ikke pågrepet, men politiet mener å vite hvor han er.

Det opplyser operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 01-tiden natt til mandag-

På en pressekonferanse søndag kveld fortalte politiet at en 28-åring fra stavangerdistriktet er siktet for drapet. Han er tidligere dømt for vinningsforbrytelser, men politiet regner ham ikke som farlig.

Alle grenseoverganger og politidistrikter er varslet om at mannen er etterlyst.

- Vi vil i første omgang gi ham en mulighet til å melde seg frivillig, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Kjente hverandre
Den 49 år gamle kvinnen ble funnet død i sin leilighet på Vardeneset i Stavanger torsdag. Politiet etterforsket først saken som et mistenkelig dødsfall, men fredag ble det klart at hun var kvalt . Drapet skal ha skjedd natt til onsdag.

Siktede kjente Eli Synnøve Høyland, men politiet vil ikke opplyse hvor nært forholdet mellom de to var.

–Jeg vil ikke kommentere forholdet mellom de to, annet enn at de kjente hverandre. Vi forsøker nå å kartlegge motivet, sier Rossebø.

Obduksjonsrapport om 14 dager
Han vil heller ikke kommentere hvilke bevis politiet har for å sikte mannen for forsettlig drap. Opplysningene politiet har fått fra patologene viser at 49-åringen ble kvalt. Ifølge siktelsen ble Høyland drept natt til onsdag.

–Vi regner med å få den foreløpige obduksjonsrapporten om 14 dager, sier Rossebø.

Funnet av venninne
Den skilte tobarnsmoren bodde alene i leiligheten. Hun ble sist sett av en nabo klokken 19 tirsdag. Det var en venn av kvinnen som fant henne død torsdag.

Ifølge politiinspektør Ernst Kr. Rossebø i Rogaland politidistrikt hadde den 49 år gamle kvinnen ingen ytre tegn på vold eller seksuelle overgrep da hun ble funnet. Det var heller ingen tegn til innbrudd i leiligheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere