RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet lege i tv-program

Foto: Peter R. de Vries (peterrdevries.nl)
I kveld blir den drapssiktede legen intervjuet på hollandsk tv om hans kones forsvinning. Hollandsk tv oppsøkte mannen i Oslo før han ble pågrepet.

I forrige uke ble den nederlandske legen, som bor og jobber i Oslo, siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Fatima Paña (31).

Dagen før hadde tv-programmet Peter R. Vries oppsøkt mannen og intervjuet ham om saken. Det er dette tv-programmet som fikk politiet til å gjenoppta saken etter at Paña forsvant i 2001.

Oppsøkte mannen
- I programmet vil vi kjøre et intervju vi gjorde med ham dagen før han ble pågrepet i Norge. I intervjuet snakker han om hva han gjorde for å finne henne. Men han kom ikke med noen svar på hvor hun er, sier Chantal van Schuylenburch i redaksjonen til tv-programmet Peter R. Vries.

- Han står fast på at hun har dratt til Filippinene og at hun fortsatt er i live, sier Chantal van Schuylenburch.

Programmet vil bli sendt ved 20.30-tiden torsdag kveld, men de vil ifølge van Schuylenburch ikke komme med noen nye momenter i saken som styrker siktelsen mot mannen.

Den filippinske kvinnen forsvant i januar 2001. Politiet mener nå at hun har blitt tatt av dage, og at ektemannen er involvert i drapet.

Forrige uke gravde politiet etter levningene til kvinnen i hagen der paret bodde før januar 2001.

Fortsetter etterforskning
- Dette arbeidet er nå over, men vi fortsetter å etterforske saken. Vi avhører venner og familie av kvinnen i Nederland og på Filippinene, sier etterforskningsleder Peter van Hof ved politiet i Eindhoven til TV 2 Nettavisen.

Hof bekrefter at legen i politiavhør har fortalt at han møtte sin kone på Filippinene etter at hun forsvant.

- Vi vet ennå ikke om hun reiste til Filippinene eller ikke. Det er et av de sentrale spørsmålene vi må ha svar på. Et annet sentralt spørsmål er selvfølgelig hvor det ble av kvinnen, sier Hof.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere