*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet løslatt - vil til Nederland

Foto: Peter R. de Vries (peterrdevries.nl)

Den nederlandske Oslo-legen som er siktet for drapet på kona Fatima Paña (31), sier at han vil dra til Nederland. Tirsdag ettermiddag ble han løslatt.

19.10.04 16:06

De sier hans advokat, Peter Nørgaard, til TV 2 Nettavisen.

- Han er løslatt og ønsker nå å dra til Nederland for å bidra til å komme til bunns i saken, sier mannens advokat, Peter Nørgaard, til TV 2 Nettavisen.

Siktet for drap
Mannen er siktet for å ha tatt livet av kona, Fatima Veneranda Panã (31). Hun kommer opprinnelig kommer fra Filippinene, og forsvant i januar 2001 da de to bodde sammen i Nederland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mandag startet nederlandsk politi søk i boligen de to hadde sammen like utenfor Eindhoven.

Politiet graver i hagen og gjennomsøker huset hans.

- Vi leter gjennom hagen deres og huset de bodde i før for å undersøke om han kan ha gjemt liket av henne der. Vi har ingen vitner eller indikasjoner på at hun skal være gjemt der, men vi må undersøke, sier Peter van Hof hos politiet i Eindhoven til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hundesøk i Norge
Oslo-legen har bodd flere steder i og utenfor Oslo. Tirsdag gjennomførte politiet flere søk med hunder i og rundt boligene.

- Vi mistenker ikke at han skal ha gjemt noe lik i Norge, sier van Hof til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat Nørgaard sier han er spent på å vite hva politiet bygger siktelsen på.

- Jeg har fått opplyst at noen våren 2001, noen måneder etter at hun forsvant, hadde kontakt med hans kone. Da skal hun ha vært i utlandet. Det stemmer dårlig over ens med at man tror hun kan være gjemt i huset eller hagen, sier Nørgaard.

Det var undersøkelser gjort av et TV-selskap som gjorde at politiet i Nederland åpnet etterforskning rundt forsvinningen av Fatima.

- Ikke begjært utlevert

Politiet i Oslo opplyser torsdag eterrmiddag at nederlenderne ikke blir begjært utlevert.

- Politiet i Oslo gjennomførte i går, 18.10., og i dag tirsdag, 19.10.04, en ransaking etter anmodning fra Nederlandske myndigheter. Dette i anledning en forsvinningssak som etterforskes i Nederland. Siktede er en mann født i 1956, bosatt i Norge. Nederlandsk domstol har funnet skjellig grunn til mistanke mot denne mannen for enten legemsbeskadigelse med døden til følge eller forsettelig drap. Det er på dette grunnlag norsk politi har utferdiget en siktelse, og således gjennomført ransakingen, heter det i en pressemedling fra Oslo politidistrikt.

- Siktede ble pågrepet under ransakingen for å kvalitetssikre det arbeid som da måtte gjøres. Ransakingen er nå ferdigstilt, og siktede blir da løslatt. Nederlandske myndigheter vil ikke på nåværende tidspunkt begjære siktede utlevert til Nederland, opplyser politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.