RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet nekter å la seg avhøre

32-åringen som er siktet for drapet på Jenny Halvorsen i Honningsvåg, er helt uvitende om politiets grunnlag for å sikte ham. Derfor får ikke politiet lov til å avhøre ham av siktedes advokat.

Tirsdag ble siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Den 32 år gamle mannen er nå varetektsfengslet i Vadsø, 50 mil unna åstedet i Honningsvåg. Mannen er siktet for å ha drept 75 år gamle Jenny Halvorsen utenfor hennes hjem søndag morgen.

75 år gamle Halvorsen ble funnet dødelig såret utenfor sitt hjem på Hjellplassen i Honningsvåg søndag morgen. Hun døde bare timer senere. Politiet mener dødsårsaken var stump vold.

Tre teknikere fra Kripos går nå gjennom åstedet. Samtidig avhører politiet de mange vitnene i saken. Det kanskje viktigste vitnet har erkjent at han besøkte Halvorsen lørdag kveld.

Viktig vitne
Etter det TV 2 Nettavisen forstår, mener politiet at dette vitnet besøkte Halvorsen sammen med den siktede. Dette ønsker politiet ikke å bekrefte.

- På grunn av etterforskningen ønsker vi ikke å si noe om hva vitner har sagt. Dette for ikke å påvirke den siktede og andre personer som ennå ikke er avhørt, sier lensmann Per Dyrstad i Nordkapp til TV 2 Nettavisen.

Selv ikke den siktede eller hans advokat har fått innsyn i etterforskningsmaterialet. I tillegg har politiet pålagt advokaten taushetsplikt overfor sin klient.

Nekter avhør
- Min klient vet hva han er siktet for, men ikke grunnlaget for siktelsen. Jeg har nektet å la politiet avhøre ham før han får innsyn i etterforskningsdokumentene, sier mannens advokat Trond Odin Rønbeck til TV 2 Nettavisen.

Først på mandag vil politiet avhøre den siktede. Samme dag vil han bli informert av sin advokat om hva politiet har mot ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere