RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet nekter straffskyld

Sist oppdatert:
En 33-åring som er siktet for forsettlig drap på en 75 år gammel enke i Honningsvåg i Finnmark, nekter straffskyld.

Mannens advokat, Trond Odin Rønbeck, sier at hans klient ikke forstår at han er siktet for drapet. Siktede nekter også straffskyld.

- Min klient har ennå ikke forklart seg for politiet. Han er rett og slett i for dårlig form til det, sa Rønbeck til NRK ved midnatt søndag.

Forsettlig drap
33-åringen er siktet for forsettlig drap etter at en 75 år gammel kvinne søndag morgen ble funnet døende utenfor boligen sin i Honningsvåg.

Det var en tilfeldig forbipasserende som fant 75-åringen i sterkt forkommen tilstand. Hun ble brakt til sykestua der hun døde litt før klokken 08 søndag.

Tre etterforskere fra Kripos var ventet til Honningsvåg for å sikre tekniske spor i kvinnens bolig og på stedet der hun ble funnet.

Varetekt
Den siktede 33-åringen bodde selv i en bolig ikke langt unna kvinnen. Han ble pågrepet noen timer etter at 75-åringen var død.

Ifølge Dagbladet snakket mannen seg selv fra status som vitne til siktet.

- Mannen ble i utgangspunktet innbrakt med status som vitne. Under samtaler kom det fram opplysninger som ikke var i samsvar med andre opplysninger vi satt inne med, uttaler politiadvokat Gøril Lund ved Vestfinnmark politidistrikt, ifølge avisen.

Lund sa søndag til NTB at den siktede ennå ikke var formelt avhørt. Det vil trolig ikke bli gjort før mandag morgen. Politiet vil mandag også be om varetektsfengsling av 33-åringen.

Vold
- Vi har grunn til å tro at avdøde er blitt utsatt for stump vold, og har ingen holdepunkter for at det er brukt våpen eller gjenstander, sier Lund til Dagbladet.

Hun bekrefter også at den pågrepne og en annen mann har vært på besøk hos kvinnen kvelden før og natt til søndag.

De to hadde opprinnelig status som vitner, men forklarte seg slik at politiet fant det riktig å pågripe den ene og sikte ham for forsettlig drap.

Den drepte kvinnen var enke og bodde alene.

Den pågrepne 33-åringen er flere ganger tidligere domfelt for voldskriminalitet, opplyser politiet.

Den taktiske etterforskningen vil bli utført av lokale politifolk, mens de tre teknikerne fra Kripos skal sikre spor i kvinnens bolig og på funnstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere