Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet politimann død

Døde av skadene han påførte seg selv etter å ha drept Kristin Kjelstrup (41).

Den drapssiktede politiførstebetjenten, Rolv-Are Pettersen (53), døde tirsdag etter å ha blitt holdt kunstig i live siden fredag.

- Vi kan bekrefte at han er omkommet som følge av skadene han selv pådro seg fredag, sier Tor Øydvin ved Universitetssykehuset i Nord-Norge til Nettavisen.

Les alt om Slettaelvadrapet her!

- Hva slags skader er det snakk om?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Øydvin.

Fredag skjøt og drepte politimannen sin ekssamboer med tre skudd på parkeringsplassen utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø. Like etter skjøt han også seg selv.

Spesialenheten etterforsker
Mandag kveld ankom et etterforskningteam fra Spesialenheten for politisaker Tromsø. De skal etterforske rutinene og instruksene på oppbevaring og håndtering av våpen ved politistasjon.

I tillegg skal Spesialenheten etterforske hvorvidt Rolv-Are Pettersens kolleger kjente til hans mentale tilstand og om de kunne ha forhindret tragedien.

Tirsdag har det blitt igangsatt avhør, men disse har så langt ikke gitt noe som tyder på at det har skjedd noe straffbart.

- Vi har foreløpig ikke noe grunnlag for å mistenke at det har vært brudd på noen instrukser, sier etterforskningsleder Terje Aas ved Spesialenheten for politisaker til Nettavisen.

At politimannen nå er død, har ingen innvirkning på etterforskningen, sier han.

- Får vår del av etterforskningen vil det ikke få noen innvirkning. Vi forholder oss til det vi har planlagt og fortsetter med det, sier Aas.

Siktet for drap
Lørdag ble han siktet for forsettlig drap på Kjelstrup.

Les saken: Politimann siktet for drap

- Vi har tatt ut siktelse. Den ble tatt ut i går formiddag. Ut fra faktum, så er det ikke tvil om at det er et forsettlig drap. Vi har jo måttet beslaglegge datautstyr og mobiltelefon, og da får man status siktet. Vi har gjennomført en del etterforskning i dag og det innebærer jo å gjennomgå materialet, men det er ikke noe nytt, sa konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til Nettavisen lørdag.

Rolv-Are Pettersen var en høyt respektert og anerkjent tjenestemann ved Tromsø politistasjon. Han har jobbet som både innsatsleder og operasjonleder for Troms politidistrikt og var ansatt i stillingen som politiførstebetjent.

I forkant av drapet hadde Pettersen låst opp en av sine kollegers våpenkofferter og på ulovlig vis tilegnet seg et tjenestevåpen. Det var også dette han benyttet i drapet.

- Følte seg truet
Kristin Kjelstrup (41) skal i ukene før drapet ha følt seg truet av politimannen og ved flere anledninger uttrykket bekymring for sin egen sikkerhet.

Moren: - Kristin følte seg truet

Her ligger Slettaelva barneskole:

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot