Drapssiktet sett i Oslo

Politiet har fått inn tre observasjoner av den drapssiktede 35-åringen i Oslo i dagene etter at Hedda Karterudseter ble kvalt.

09.11.04 22:30

Med bistand fra politiets utlendingsseksjon leter mannskap etter somalieren i hovedstaden. Men han kan ha reist videre til utlandet selv om politiet sitter på passet hans.

Bare 12 timer etter at Hedda Karterudseter ble kvalt henvendte den siktede 35-åringen seg til Sogndal politistasjon for å få seg nytt utlendingspass.

Men for å få nytt pass, måtte han levere inn det gamle.

- Vi vet at han gjorde et forsøk på å få nye reisedokumenter, noe som ikke ble gjort i og med at det er en behandlingstid på 14 dager, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Dermed måtte 35-åringen forlate politistasjonen uten passet sitt og politiet sitter i dag på dette.

Seinere denne kvelden reiste den siktede med nattbussen til Oslo.

Etter at han gikk av på bussterminalen har politiets utlendingsseksjon fått inn tre observasjoner av ham i Oslo.

TV 2 vet at politiet ser på kildene til observasjonene som svært pålitelige. Politiet har mannskap ute i Oslo for å lete etter den siktede, men han kan allerede ha reist videre uten pass.

Så lenge han ikke reiser ut av Schengen-området, kan han slippe å måtte vise reisedokument. Politiet jobber også med å klarlegge om de har den virkelige identiteten hans, etter at det har kommet opplysinger om at den kan være falsk.

- Vi leter nå aktivt etter den siktede både i Norge, men også utenfor landegrensene, sier Knut Broberg.

- Hvor omfattende er denne letingen?

- Den er forholdsvis omfattende og vi får bistand fra flere, sier Broberg.

Politiet venter fremdeles på DNA-resultatene fra funnene av biologisk materiale på åstedet. Disse er ventet torsdag. Men det viktigste er å få tak i den siktede og det er politiet relativt sikre på at de skal klare.

- Vi er fortsatt optimistiske. Vi har tro på at vi skal få tak i vedkommende, men det er vanskelig å si i dag hvor lang tid det vil ta, sier Broberg til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag