RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet sett i Oslo

Sist oppdatert:
Politiet har fått inn tre observasjoner av den drapssiktede 35-åringen i Oslo i dagene etter at Hedda Karterudseter ble kvalt.

Med bistand fra politiets utlendingsseksjon leter mannskap etter somalieren i hovedstaden. Men han kan ha reist videre til utlandet selv om politiet sitter på passet hans.

Bare 12 timer etter at Hedda Karterudseter ble kvalt henvendte den siktede 35-åringen seg til Sogndal politistasjon for å få seg nytt utlendingspass.

Men for å få nytt pass, måtte han levere inn det gamle.

- Vi vet at han gjorde et forsøk på å få nye reisedokumenter, noe som ikke ble gjort i og med at det er en behandlingstid på 14 dager, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Dermed måtte 35-åringen forlate politistasjonen uten passet sitt og politiet sitter i dag på dette.

Seinere denne kvelden reiste den siktede med nattbussen til Oslo.

Etter at han gikk av på bussterminalen har politiets utlendingsseksjon fått inn tre observasjoner av ham i Oslo.

TV 2 vet at politiet ser på kildene til observasjonene som svært pålitelige. Politiet har mannskap ute i Oslo for å lete etter den siktede, men han kan allerede ha reist videre uten pass.

Så lenge han ikke reiser ut av Schengen-området, kan han slippe å måtte vise reisedokument. Politiet jobber også med å klarlegge om de har den virkelige identiteten hans, etter at det har kommet opplysinger om at den kan være falsk.

- Vi leter nå aktivt etter den siktede både i Norge, men også utenfor landegrensene, sier Knut Broberg.

- Hvor omfattende er denne letingen?

- Den er forholdsvis omfattende og vi får bistand fra flere, sier Broberg.

Politiet venter fremdeles på DNA-resultatene fra funnene av biologisk materiale på åstedet. Disse er ventet torsdag. Men det viktigste er å få tak i den siktede og det er politiet relativt sikre på at de skal klare.

- Vi er fortsatt optimistiske. Vi har tro på at vi skal få tak i vedkommende, men det er vanskelig å si i dag hvor lang tid det vil ta, sier Broberg til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere