RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet sporløst borte

Sist oppdatert:
Den drapssiktede 35-åringen i Sogndal har et stort forsprang på politiet, og kan være nærmest hvor som helst. Han har svært nære kontakter i flere land.

Først onsdag ble somalieren siktet for drapet på Hedda Karterudseter (19). Dermed har han hatt seks dager på seg til å gjemme seg for politiet - og dermed fritt kunnet forlate landet.

Siden han de første dagene bare var etterlyst som et vitne, kunne ikke politiet benytte tvangsmidler mot mannen. I klartekst betyr det at de ikke kunne pågripe ham.

Ble sist sett i Oslo
Politiet opplyste på onsdagens pressekonferanse at den drapssiktede mannen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Mannen er etterlyst i hele Schengen-området.

Norsk politi kan nå be utenlandsk politi om å pågripe somalieren. Da han var etterlyst som vitne, kunne utenlandsk politi eventuelt bare melde fra om at han var observert.

Mannen er som sunket i jorden for politiet. Siste sikre observasjon av somalieren er ved bussterminalen i Oslo - tidlig fredag morgen.

Mannen tok buss fra Sogndal til hovedstaden bare tre timer etter at Hedda ble funnet død på sin hybel torsdag i forrige uke.

Reist til Frankrike?
Ifølge NRK kan den mannen ha reist til Frankrike, Storbritannia eller Danmark.

Blant annet skal somalieren ha bodd flere år i Frankrike. I dette landet har han også en nær slektning. Den siktede skal også ha flere venner i Danmark.

Dessuten har han ifølge NRK en ekskone og en sønn i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere