RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet tilstår knivstikking

Sist oppdatert:
Den 18 år gamle mannen som er siktet for drapet på drosjesjåføren Saqib Gahni (27) i Sandvika, har tilstått å ha knivstukket sjåføren. Les også: Den drepte prøvde å bytte vakt

Det opplyser politiet i Asker og Bærum på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Mannen har i avhør erkjent de faktiske forhold. Han skal ha levert en rekke knivstikk som førte til at drosjesjåføren døde, sier politioverbetjent Tom Søreide ved Asker og Bærum politistasjon.

18-åringen ble pågrepet natt til fredag, like etter at han knivstakk den 27 år gamle drosjesjåføren inne i en drosje ved Sandvika i Bærum.

Drepte med lommekniv
På pressekonferansen fortalte politiet at drapsvåpenet var en lommekniv, av typen foldekniv.

- 18-åringen har i avhør fortalt at dette er drapsvåpenet og at det er han som eier kniven. Om dette er det faktiske drapsvåpenet, kan vi ikke slå fast før vi har gjennomført tekniske undersøkelser, sier Søreide.

Ifølge politiet skal det ha vært en uoverenstemmelse mellom passasjeren og sjåføren, fordi den 18 år gamle passasjeren ikke hadde penger til å betale for drosjeturen.

18-åringen skal ha vært ruset da han knivstakk drosjesjåføren. Hvilke rusmidler det skal dreie seg om, vil politiet ikke kommentere.

Dømt for grovt ran som 15-åring
18-åringen er fra Bærum og skal tidligere ha flere mindre narko-dommer på seg og fikk som femtenåring en betinget dom etter et grovt ran. Han er også tidligere pågrepet med kniv. I mai slapp mannen ut fra fengsel hvor han hadde sonet en dom for flere forhold.

Drosjesjåføren Saqib Gahni ble sendt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader, og ble erklært død tre timer etter at han hadde fått en kniv stukket i magen.

Fulgte 18-åringen til politistasjonen
Ifølge politioverbetjent Søreide stod to unge menn i 20-årene like ved drosjen da overfallet skjedde.

- De så noe som så ut som et basketak inne i bilen, sier han.

De to mennen fulgte deretter 18-åringen til politistasjonen hvor han ble pågrepet. Søreide berømmer de to for deres innsats, til tross for at den farlige situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere