RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet var besatt av Mille-Marie Treschow

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Siktet for å ha drept sin mor i Larvik. Hadde besøksforbud på Treschows eiendom Fritzøehus.

Den drapssiktede 34-åringen fra Larvik var besatt av Mille-Marie Treschow. Han hang rundt familiens eiendom Fritzøehus og ønsket å skrive dikt til henne.

Les saken i Østlands-Posten

Mannen fikk besøksforbud overfor alle på Fritzøehus etter flere episoder i 2007. 34-åringen, som nå er siktet for å ha drept sin mor (61) i hennes hjem på Hovland den 20. desember, var sykelig opptatt av Treschow, mente hun var hans gudinne og ville møte henne. Det kommer fram i en kjennelse fra Larvik tingrett. Fra juni 2007 oppsøkte den nå drapssiktede mannen flere ganger Fritzøehus og ble til slutt anmeldt.

Sa han var poet
Overfor en mannlig ansatt opplyste han at han ønsket å komme i kontakt med Mille-Marie Treschow, at han var poet og ønsket å skrive dikt til henne. I etterkant av møtene skrev også 34-åringene flere skremmende SMS-er med ubehagelig innhold til en kvinnelig ansatt ved Fritzøehus.

Bot for plagsom atferd
I november 2007 fikk han besøksforbud overfor en navngitt kvinnelig ansatt, samt alle andre ansatte ved Fritzøehus. 34-åringen innrømmet i et politiavhør den 17. oktober samme år at han hadde vært der og bekreftet ønsket om å møte Treschow. Mannen fikk da en bot, som han godtok, for plagsom, skremmende og/eller hensynsløs atferd overfor ansatte ved slottet.

I et avhør med politiet fortalte han at han anså overhodet i Treschow-familien som sin gudinne og at han sendte meldingene fordi han ville komme i kontakt med henne. I kjennelsen for besøksforbudet fra 5. november 2007 står det:

«Selv om NN (siktede, red. anm.) i avhør har fremholdt at han ikke ønsker å skade henne eller noen av de ansatte på Treschow Fritzøe, er retten av den oppfatning at det foreligger en reell og nærliggende fare for at NN i det minste vil krenke freden til de ansatte ved Fritzøehus».

I kjennelsen blir det også vist til at 34-åringen gjentatte ganger uten grunn har møtt opp ved Fritzøehus over en periode på fem måneder.

Den gangen mente retten også at det var fare for gjentakelse av gjerningene på grunn av mannens spesielle oppfatning av sitt forhold til Fritzøehus.

Forbudet gjaldt i første gang fram til oktober 2008.

34-åringen ble også i 2004 ilagt et besøksforbud overfor en ekskjæreste.

Straffedømt for vold
34-åringen er straffedømt for vold. I august 1995 gikk han uprovosert til angrep på en mann i Nansetgata og fikk en betinget dom for forholdet.

Larvik-mannen er nå siktet for drap på moren og er varetektsfengslet i fire uker. ØP skrev i går at 34-åringen skal gjennomgå en rettspsykiatrisk observasjon for å avdekke om han er strafferettslig tilregnelig.

Det er ikke tatt ut tiltale mot Larvik-mannen.

ØP forsøkte onsdag å komme i kontakt med Mille-Marie Treschow, men hun var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les flere saker i Østlands-Posten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere