RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje: Scanpix/Nordlys)

Drapssiktet var falsk inspektør

Sist oppdatert:
Dagen før trippeldrapet i Tromsdalen utga 38-åringen seg for å være fiskeriinspektør, og tilbrakte døgnet på en russisk tråler.

Rundt klokken 23.30 lørdag kveld forlot mannen den russiske tråleren Rand som lå til kai i Tromsø.

Les også: 38-åringen erkjenner trippeldrapet
Bjarne Håkon Hanssen: Utvalg skal granske drap

Samme natt skal han ha tatt livet av Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) i boligfeltet Tomasjordveien i Tromsdalen i Tromsø.

- Det var ingen som hadde mistanke til at han ikke var en ekte inspektør fra Fiskeridirektoratet eller Mattilsynet. Han oppholdt seg mest sammen med kapteinen. Vi oppfattet ikke noe unormalt med hans oppførsel, sier ett av besetningsmedlemmene på Rand til NTB.

I tråleren hadde 38-åringen tilbrakt den meste av tiden sammen med kapteinen. Han hadde spist middag, og sovet om bord.

- Det framstår som rart at denne mannen skulle vise seg å være en ustabil drapsmann. Vi kunne ikke mistenke at han var noe annet enn det han utga seg for. Han oppførte seg normalt, sier besetningsmedlemmet.

Spiste og sov
- I kapteinens logg står det at inspektøren forlot Rand klokken 01.30. Men dette er russisk tid. Så ifølge loggboken forlot den nå drapssiktede mannen båten ved 23.30-tiden norsk tid. Det er loggført at han oppholdt seg på båten i opp til 15 timer, sier skipsagent Kaj Tore Nilsen til NTB.

Les også: 38-åringen erkjenner trippeldrapet

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa direktør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) at 38-åringen hadde blitt lagt inn tre ganger i 2007 og 2008. Han sa at det var UNN som nå hadde ansvar for oppfølging av mannen.

- Å predikere eller forutsi muligheten for voldsutøvelse er svært vanskelig, sa han. Ingebrigtsen sa at sykehuset hadde muligheten til å tvangsinnlegge personer når visse kriterier var oppfylt, og sykehuset fant dette fornuftig.

Det har altså ikke skjedd i denne saken.

Skjulte sykdommen
38-åringens mor sa til i avisen Finnmarken tirsdag at sønnen var langt sykere enn det han virket.

- Sønnen min ville ikke at andre skulle se at han var veldig syk. Derfor takket han nei til hjelp. Jeg tror ingen i helsevesenet har forstått hvor ille det sto til med ham, sier 38-åringens mor til Finnmarken.

- Han har vært en kjekk gutt. Dessverre har problemene tårnet seg opp for ham de siste tre årene. Det er vanskelig å vite om tragedien kunne ha vært avverget. Han spilte normal, og ville ikke ha hjelp. I en sånn situasjon er det ikke lett å se hvordan samfunnet kunne ha håndtert situasjonen annerledes, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere