RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet var pistolskytter

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
25-åringen som er siktet for drapet i Trondheim, var pistolskytter.

Natt til lørdag 23. august ble Mahmed Jamal Shirwac (46) truffet av flere skudd i sin bil i Ringålveien i Trondheim. Denne natten hadde Shirwac kjørt piratdrosje i Trondheim. Drapet minnet om en ren henrettelse. Torsdag ble en 25 år gammel etnisk norsk mann siktet for drapet.

Beslag
I en razzia hjemme hos mannen torsdag ble det beslaglagt en rekke våpen. Politiet har likevel ikke funnet skytevåpenet som ble brukt under drapet.

I beslaget var det flere håndvåpen som tilhører den siktede. Mannen er medlem i Trondheim Feltskyttere. Han var ingen dreven pistolskytter, men hadde deltatt i et par konkurranser.

- Resultatene hans tilsier at han var helt fersk, en amatør i konkurranseskyting. Men man trenger ikke være en veltrent konkurranseskytter for å treffe noen på nært hold, sier et medlem i klubben til VG.

Måtte slutte
Noe motiv har politiet ennå ikke. 25-åringen er etnisk norsk og har vokst opp i Sør-Trøndelag. Han har tidligere kjørt drosje, men måtte slutte på grunn av et voldsomt temperament.

Etterforskningsleder Terje Lund sier til Adressa at mannen har vært i søkelyset i en uke. Politiet tror ikke mannen var passasjer hos Shirwac. De er heller ikke sikre på om det var han som skjøt, eller om han har medvirket til drapet. Drapsmannen skal ha kommet utenfra bilen og skutt familiefaren gjennom bildør og -vindu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere