*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet var venn med overlegen

Joaquin Leal Bermudez (49) og den drapssiktede 27-åringen har vært venner siden 90-tallet.

18.01.07 22:57

(iOslo.no) Politiet har ennå ikke funnet liket til den savnede Joaquin Leal Bermudez. En 37 år gammel mann er siktet for drapssforsøk etter å ha kjørt rundt i bilen til den savnede. Blodfunn i legens leilighet og i bilen gjør at de frykter han er drept. Politiet ber personer som kan ha sett noe, henvende seg til politiet.

- Vi ber også eiere av containere være ekstra observante. Containere er et yndet gjemmested for lik, gjenstander, klær og liknende, sier politiførstebetjent Finn Abrahamsen på en pressekonferanse torsdag.

Tips kan rettes til Vold- og Sedelighetavsnittet ved Oslo politidistrikt

Tlf: 22 66 90 50 eller 02800

Han vil ikke gå inn på om de har fått konkrete tips om at liket kan være dumpet i en container. Ifølge Abrahamsen bør folk som eier containere i hele området der den røde bilen har blitt sett være oppmerksomme.

- Dette gjelder hele Oslo-området, ned til Tønsberg og innover mot Skien, sier Abrahamsen til iOslo.no.

Drapssiktede var venn av legen
På pressekonferansen kom det også frem at legen og den drapssiktede har vært venner i mange år.

- De har vært venner siden 90-tallet, og har siden før jul blitt sett sammen en rekke ganger. Vi vet ikke hvordan de har blitt kjent, men en mulighet er at de har møtt hverandre på feriereiser. De har også reist på ferie sammen, sier Abrahamsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Hans Henrik Torgersen

Hørte lyder fra leiligheten
Det skal være snakk om et vanlig vennskapsforhold og ikke noe samboerskap. Politiet har foreløpig ikke villet kommenter om de har hatt et seksuelt forhold eller ikke.

- Det vet vi ingenting om, så det kan jeg ikke svare på. Det som er kjent er at de har kjent hverandre i lang tid, sier Abrahamsen.

Bermudez ble sist sett på London pub 14. januar klokken 23. Det har vært en rekke reaksjoner fra puben, og politiet opplyser at de har en god dialog med dem.

Helt fram til mandag har det blitt hørt lyder fra leiligheten i Maridalsveien 51. Politiet vet ikke når handlingen, som er årsaken til blodfunnene i leiliheten, har skjedd.

Ber chattere ta kontakt
Politiet har de har gått gjennom pc-en hans. De vil nå sjekke elektroniske spor etter kredittkort og mobiltelefon.

- Han har hatt en god del trafikk, blant annet på Gaysir.no. Alle som har hatt kontakt med ham bes ta kontakt med politiet. De som tar kontakt vil ikke bli mistenkt i saken. Det er helt normalt å ha kontakt med en rekke mennesker over nettet, sie Abrahamsen.

Klikk på bildet for å forstørre.


Bilen til den savnede - en rød Citroën med registreringsnummer NE 87266 - har blitt observert en rekke steder i Siljan-Hvittingfossområdet.

- Vi utelukker heller ikke Oslo-området i søket, sier Abrahamsen, som håper publikum som har observert bilen tar kontakt med politiet.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag