RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstiltalt angitt av kameraten

Da politiet spurte ham om Rebecca Rist, la kameraten til den drapstiltalte 28-åringen to og to sammen.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Den drapstiltalte 28-åringens barndomsvenn vitnet i retten tirsdag. Da Rebecca Rist ble meldt savnet ble hans navn notert på politiets blokk tidlig i etterforskningen.

- Skjønte ingenting
I en gjennomgang av telefondata til Rebeccas mobiltelefon, dukket hans telefonnummer opp. Hun var blitt oppringt fra hans telefon kort tid før hun forsvant. Et naturlig skritt for politiet var å kontakte den 27-årige juristen.

- Jeg skjønte ingenting. Jeg hadde aldri truffet Rebecca, så det måtte være en feil, forklarte han i retten.

Etter første politiavhøret satte 27-åringen seg foran pc'en hjemme for å lese om forsvinningsgåten. Der kom det fram at Rebecca sist ble sett idet hun gikk inn i en hvit bil av merket Peugeot eller Ford.

- Jeg la to og to sammen. NN (tiltalte, journ. anm.) har en slik bil og jeg husket at han hadde lånt telefonen min for å ringe den kvelden hun forsvant. Dagen etter ringte jeg politiet og forklarte sammenhengen.

Pågrepet i morgenkåpen
Få dager senere ble 28-åringen pågrepet hjemme, iført morgenkåpe og tøfler. I det første avhøret benektet han å ha vært Rebeccas siste kunde, av frykt for at det da ville oppdages at han hadde kjørt med promille kvelden hun forsvant. Dagen etter forandret han forklaring og erkjente at de to hadde hatt seksuelt samvær hjemme hos ham.

Kameratens omgang med prostituerte var helt ukjent for 27-åringen.

- Det visste jeg ikke noe om. Da han gikk fra boligen min, sa han at han skulle møte noen jenter. Dagen etter sa han at det hadde ikke blitt noe av, så han hadde sovet i bilen, etter å ikke ha fått kontakt med meg igjen. I ettertid viste det seg jo å ikke være sant.

Ville skjule fyllekjøring
Årsaken til denne løgnen skal ifølge den tiltalte ha vært å skjule promillekjøringen fra kameraten, som han visste var sterkt imot rattfyll.

- For meg var det veldig alvorlig å bli tatt for fyllekjøring. Det var først da det gikk opp for meg at jeg var siktet for drap at jeg skjønte alvoret og endret forklaring, sa 28-åringen under sin rettsforklaring mandag.

Rebecca Rist forsvant fra leiligheten sin i Møllendalsveien natt til 3. desember i fjor. Hun ble funnet naken bak en trafokiosk på Breistein 500 meter fra den tiltaltes hjem. Politiet har ingen fellende tekniske bevis i saken. Og selv om det hersker noe tvil om dødsårsaken, har Riksadvokaten i tiltalen konkludert med at Rebecca Rist ble drept ved kvelning.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere