Gå til sidens hovedinnhold

Drapstiltalt betalte livsforsikring

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Den drapstiltalte 20-åringen betalte livsforsikringen på 500.000 kroner tre uker før hun drepte faren på sykehuset.

- Jeg husker det ikke at jeg betalte noe slikt. Men hvis det var telegiro, var det nok meg som betalte, vedgikk hun i retten torsdag.

Sperret konto

Betalingen skjedde ved telegiro. Summen på en halv million kroner er allerede utbetalt, og står på sperret konto.

Det er nedlagt påstand om tap av arv for de tiltalte. Blir de dømt, kan pengene gå til de to barna utenfor rettssaken, på 11 og 14 år.

Like før saken i Nedenes tingrett startet fikk påtalemyndigheten rede på at det forelå en livsforsikring på navnet til avdøde i sykehusdrap-saken – Bashkim Hasani.

Møte om forsikring

I retten i Arendal torsdag kom det frem at den 20 år gamle drapstiltalte sommeren før drapet 11. desember i fjor var hos forsikringsselskapet med faren.

Den første gangen var moren med, den andre gangen bare hun. En skriftlig redegjørelse fra Ida Rystad i Gjensidige forsikring ble lagt frem for retten.

Ved begge møtene var det den 20 år gamle drapstiltalte kvinnens om førte ordet på vegne av faren.

Ved det andre møtet diskuterte hun livsforsikringen på 500.000 kroner til faren. De begunstige følger vanlig arvelov, altså ville moren arve penger ved fars død.

Husker ikke

- Jeg husker ikke at vi snakket om dette. Jeg husker bare at vi snakket om forsikring av biler og verktøy, forklarte 20-åringen.

En delinnbetaling på 3.731 kroner av en forsikringspremie på 12.000 kroner ble innbetalt mandag 18. november.

Den 20 år gamle drapstiltalte eldstedatteren betalte regninger i familien, og ingen andre benyttet telegiro enn henne.

- Jeg betalte aldri penger uten at pappa sto ved siden av. Jeg fikk ikke lov å spørre om hva pengene ble innbetalt for. Jeg så bare summen og fikk kontonummeret, forklarte 20-åringen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley