RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstiltalt endret forklaring i retten

Sist oppdatert:
BRYNE/OSLO (TV 2 Nettavisen): Siden politiforklaringene har den 42 år gamle drapstiltalte endret sin historie om hvordan han var i kontakt med Gunn Merete Lode drapskvelden.

Først sa den 42 år gamle dansken at han så en mann med kniv mens han satt bøyd over en skadd Gunn Merete Lode. I retten mandag fortalte imidlertid den drapstiltalte at han så drapsmannen og Lode stående, og at han så det som trolig var drapsgjerningen.

Forklaringsproblem
Den 42 år gamle dansken har problemer med å forklare hvordan hans DNA-profil kan knyttes til biologisk materiale funnet på leppene til knivdrepte Gunn Merete Lode. I politiforklaringen fortalte mannen først hvordan han forsøkte å hjelpe Lode mens hun lå nede. Han fortalte da at en mann med kniv kom mot dem, og at han da forlot åstedet.

I retten mandag hadde han endret sin forklaring.

Han fortalte da at han så det som måtte være Gunn Merete Lode sammen med en annen mann. Hun sto da oppreist.

- Jeg så mannen gjøre en håndbevegelse mot kroppen hennes. Kroppen gjorde et voldsomt rykk, fortalte tiltalte.

Meldte seg ikke
Dommeren ville vite om den drapstiltalte fortalte noen om det han så.

- Nei, det snakket jeg ikke om. Det er vel et storbysyndrom, sa mannen i retten Han bekreftet at han visste om den omfattende etterforskningen, men at han likevel ikke meldte seg for politiet.

Mannen ble knyttet til drapet etter at hans DNA rutinemessig ble sjekket opp mot Lode-saken. Han var da siktet for en voldtekt i Danmark. I ettertid har det vist seg at dansken jobbet som bygningsarbeider i Rogaland i august 2001 da Lode ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere