*Nettavisen* Nyheter.

Drapstiltalt stakk av til Amsterdam

Politiet i Kongsvinger vet at drapstiltalte Azad Ghaleb Ali kjøpte bussbillett til Amsterdam dagen etter drapet på Cathrine Halvorsen.

07.01.04 15:52

Politiet tar forbehold om at mannen ikke nødvendigvis satte seg på bussen selv om han kjøpte billett, men alt tyder på at han reiste til Amsterdam. Hans venner og bekjente på asylmottaket i Kongsvinger har tidligere fortalt at de ikke har sett ham siden drapet natt til onsdag 10. desember i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Politiet)

- Vi vet nå at han løste en bussbillett til en buss til Amsterdam den samme kvelden. Han kan ha gått av underveis. Vi jobber med å finne ut av dette, sier politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet har nå sikret seg DNA-spor som knytter Ghaleb Ali til drapet. Irakeren er etterlyst over hele Schengen-området.

Klikk på bildet for å forstørre.

Halvorsen ble funnet kvalt hjemme i Odins vei i Kongsvinger 12. desember. Politiet mener at Ghaleb Ali kvalte henne om kvelden tirsdagen før.

Dagen før skal mannen ha vært hjemme hos Halvorsen. Han skal da ha truet henne og kommet med sterke seksuelle tilnærmelser.

Halvorsen fortalte dette til en venn samme kveld. Dette satte politiet på sporet av den siktede.

I ettertid har også tekniske bevis knyttet ham til handlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag