RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstiltalt stakk av til Amsterdam

Sist oppdatert:
Politiet i Kongsvinger vet at drapstiltalte Azad Ghaleb Ali kjøpte bussbillett til Amsterdam dagen etter drapet på Cathrine Halvorsen.

Politiet tar forbehold om at mannen ikke nødvendigvis satte seg på bussen selv om han kjøpte billett, men alt tyder på at han reiste til Amsterdam. Hans venner og bekjente på asylmottaket i Kongsvinger har tidligere fortalt at de ikke har sett ham siden drapet natt til onsdag 10. desember i fjor.

- Vi vet nå at han løste en bussbillett til en buss til Amsterdam den samme kvelden. Han kan ha gått av underveis. Vi jobber med å finne ut av dette, sier politiadvokat Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet har nå sikret seg DNA-spor som knytter Ghaleb Ali til drapet. Irakeren er etterlyst over hele Schengen-området.

Halvorsen ble funnet kvalt hjemme i Odins vei i Kongsvinger 12. desember. Politiet mener at Ghaleb Ali kvalte henne om kvelden tirsdagen før.

Dagen før skal mannen ha vært hjemme hos Halvorsen. Han skal da ha truet henne og kommet med sterke seksuelle tilnærmelser.

Halvorsen fortalte dette til en venn samme kveld. Dette satte politiet på sporet av den siktede.

I ettertid har også tekniske bevis knyttet ham til handlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere