RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstiltaltes avskjedshilsen

Sist oppdatert:
«Rettferdigheten skal seire», skrev Haidar Hussain da kjæresten døde. Noen dager senere skal han ha henrettet Anne Marit som hevn.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): En uke etter at kjæresten Tanja Petrussen døde av en overdose, oppsøkte Haidar Hussain og medtiltalte Ali Ayaz Shafa kvinnen som hadde gitt kjæresten overdosen.

Bare dager tidligere hadde han forfattet avskjedskortet der det blant annet sto: «Rettferdigheten skal seire. Jeg tror du ville gjort det samme for meg».

Ifølge egen forklaring skal Hussain ha hatt med seg en pistol til møtet fordi han var redd for represalier fra Anne Marit Søgårds kjæreste, etter at hun hadde blitt tiltalt for uaktsomt drap på Hussains kjæreste. I leiligheten var - foruten Søgård og kjæresten - en tredje mann.

Da Hussain og Shafa rømte fra leiligheten minutter senere lå Anne Marit Søgård død igjen på soverommet. I gangen lå kjæresten med livstruende skuddskader. Ifølge politiet hadde det blitt avfyrt 18 skudd mot de to personene.

- Det kan ha blitt avfyrt så mange skudd. Jeg og Shafa var de eneste som hadde våpen og de eneste som skjøt, forklarer Hussain i Oslo tingrett.

Aggressiv stemning
Han sier videre at han var fra seg av frykt fra det øyeblikket de kom inn i leiligheten til Anne Marie Søgård.

- (Søgårds kjæreste, red. anm.) var veldig aggressiv. Han slo i døren og fortalte at jeg skulle ned i kjelleren for å få juling. Jeg så at ... (den tredje personen som var i leiligheten) hadde pistol i linningen, men jeg trakk mitt våpen først og tok ladegrep for å roe situasjonen. Det andre våpenet ble gitt til Shafa, forteller Hussain.

Idet Hussain trakk våpenet økte imidlertid aggressiviteten. Shafa ga kameraten beskjed om at de skulle komme seg ut. Han sendte i vei det Hussain betegner som et varselskudd. Så begynte skytingen for alvor.

- Jeg hørte ... (Søgårds kjæreste, red. anm.) bak meg og kjente at noe traff meg i låret. Jeg trodde det var en kniv og snudde meg og sendte i vei et skudd. Han dukket imidlertid og bak sto Anne Marit. Jeg vet ikke hvor mange skudd som ble avfyrt, for jeg var så redd at jeg bare ønsket å komme ut av leiligheten.

På flukt
Etter drapet på Søgård flyktet Shafa og Hussain til utlandet. Gjennom mediene fulgte de to rømlingene saken gjennom norske medier. I løpet av to uker var de i Spania, Tyskland, Frankrike og Danmark.

- Vi hadde panikk og jeg tenkte at hvis de andre (kretsen rundt Anne Marit Søgård, red. anm.) så at jeg ikke var i nærheten av mine nærmeste, så ville det ikke bli noen hevnaksjoner, forklarer Hussain.

Til slutt valgte Hussain å komme tilbake fordi han ønsket å forklare seg. Han har imidlertid holdt tett for politiet helt frem til hovedforhandlingen. Grunnen til dette skal, ifølge hovedtiltaltes egne forklaring, ha sammenheng med at han har følt seg forhåndsdømt fra dag én av etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere