RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstruet niåring

(Scanpix)
Sist oppdatert:
«Din mongo-elsker. Si farvel til søsteren din, for hun skal dø.»

Slik lyder drapstrusselen mot en ni år gammel psykisk utviklingshemmet elev ved en Oslo-skole.

Den svært alvorlige trusselen er skrevet på et ark og blitt lagt blant sakene til den tre år eldre søsteren, som også er elev ved Oslo-skolen.

«Si farvel til din søster»
Det var onsdag i skoletiden at jenta fant drapstrusselen rettet mot sin psyklisk utviklingshemmde lillesøster. Hun gikk rett til en lærer, som videre informerte rektor ved barneskolen.

Det er uvisst hvem som har skrevet drapstrusselen, men mye tyder på at det er en elev ved skolen. Etter det Nettavisen erfarer, er ordlyden i brevet mer eller mindre som følger:

Politijakt på avsenderen
- Brevet er skrevet av et barn, men vi vet ikke hvem det er, sier rektoren ved skolen til Nettavisen.

Politiet har torsdag vært på skolen og snakket med elevene i 6. og 7. klasse på jakt etter avsenderen – så langt uten hell.

- Vi kommer til å anmelde saken. Dette dreier seg om en svært alvorlig trussel og det er viktig å vise elevene at dette ikke er greit, sier rektoren.

- Er det aktuelt med straffereaksjon overfor han eller henne som har skrevet drapstrusselen?

- Nei, nå er jo dette snakk om en mindreårig elev. Uansett er vi bare interessert i å få ryddet opp i dette, svarer rektoren.

Rektoren kjenner ikke til tidligere mobbesaker ved skolen. Politiet håper å finne barnet som har skrevet drapstrusselen.

- Vi ser ikke på drapstrusselen som reell, men vi gjør alt for å finne gjerningspersonen. Dette er en alvorlig sak. Hvordan kan et barn få seg til å skrive noe slikt? sier politioverbetjent Hanne Persson i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Statsråden ville abortert
I desember i fjor gikk statsråd Karita Bekkemellem ut og sa at hun ville tatt abort om hun ble gravid i voksen alder og fosteret hadde en kromosomfeil.

En mor med barn i 7. klasse ved den aktuelle skolen i Oslo forteller Nettavisen at statsrådens uttalelse skapte stor debatt blant elvene i de øverste trinnene ved skolen.

- Ideen om å ta livet av et barn kan stamme herfra. Det Karita sa, kunne tolkes som en oppfordring til å ta abort dersom man ble gravid med et foster med kromosomfeil. De unge elevene hørte på Karita. Saken har vært diskutert mye på skolen, forteller moren til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere