Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstruet statsadvokat

Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no
Med pistol på innerlommen skrek 35-åringen at statsadvokaten var på tynn is.

Bare dager i forveien var han blitt dømt til 205 timer samfunnsstraff i Bergen tingrett, etter en tiltale som var tatt ut av statsadvokat Jarle Golten Smørdal.

Nå er han dømt igjen, for de alvorlige truslene han kom med mot statsadvokaten i etterkant. Og denne gangen ble det ikke samfunnsstraff.

Freste drapstrusler
Med fem dommer på rullebladet, hovedsaklig for narko og vinning, lå 35-åringen an til å få sin sjette dom da han ble tatt på fersken av politiet, kjørende på moped i tilsynelatende ruset tilstand. I flukten som fulgte kastet han en pistol inn i buskene ved en gravplass, mens han selv skjulte seg i terrenget. Både våpenet og mannen ble funnet av en politihund.

Men det var ingen frivillig 35-åringen politiet pågrep. Rasende freste han at han skulle ta livet av statsadvokat Smørdal. Han følte seg forfulgt av både Smørdal og politiet, og ville hevne at han to uker i forveien var blitt dømt nok en gang, noe mannen hadde vanskeligheter med å svelge.

Til politiet fortalte han gjentagende ganger om drapsplanene sine. Han skulle både skyte statsadvokaten fra en bil og «ta
ham» fordi han var «på tynn is». Da 35-åringen ble konfrontert med utsagnene i retten forrige mandag, forklarte han at han ikke hadde ment det som en drapstrussel. Han ville bare sørge for at Smørdal mistet jobben.

- Ubehagelig
Men det trodde ikke retten på. Den anså truslene egnet til å framkalle alvorlig frykt. Smørdal selv har uttalt at han følte det ubehagelig, men tvilte på at tiltalte kunne gjøre alvor av truslene, ettersom han satt i varetekt.

Sammen med flere andre lovbrudd fikk han sin sjette dom forrige onsdag. Av allmennpreventive hensyn satte retten straffen til 90 dagers ubetinget fengsel.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!