RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DREPT: Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) ble knivstukket ved Wilds Minne skole i Kristiansand. De døde av skadene. Mandag startet rettssaken mot 15-åringen som drepte dem.
DREPT: Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) ble knivstukket ved Wilds Minne skole i Kristiansand. De døde av skadene. Mandag startet rettssaken mot 15-åringen som drepte dem. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Drapsvåpenet i Kristiansand ble kjøpt på konfirmanttur til Latvia

Sist oppdatert:
Den 16 år gamle gutten som er tiltalt for drapene på Jacob Hassan (14) og Tone Ihlebekk (48) i Kristiansand i fjor, erkjente straffskyld da rettssaken startet.

Rettssaken startet i Kristiansand tingrett mandag klokken 9, og det er satt av fire dager til saken. Gutten er tiltalt for å ha knivstukket Jakob Hassan og Tone Ilebekk i skolegården til Wilds Minne skole i Kristiansand 5. desember i fjor. Ifølge tiltalen ble de påført til sammen rundt 60 knivstikk. Begge døde av forblødning på Sørlandet sykehus samme kveld.

Les også: - Kristiansand-ofrene knivstukket 60 ganger

Den tiltalte gutten var 15 år gammel da drapene skjedde, og han tilsto i avhør allerede dagen etter. På spørsmål om hvordan han stiller seg til tiltalen, svarte 16-åringen at han erkjenner straffskyld. Gutten skal forklare seg nærmere senere på rettens første dag.

Ifølge politiet ble Tone Ilebekk et tilfeldig offer. Hun skal ha luftet hunden sin og forsøkt å gripe inn i slagsmålet mellom Jakob Hassan og den tiltalte gutten, da hun ble angrepet. Ifølge TV 2, som viser til referater fra avhørene, ba de to ofrene for sine liv, men den tiltalte gutten fortsatte knivstikkingen for å drepe dem.

I tillegg til 16-åringen, skal også den første politimannen som kom fram til åstedet på Wilds Minne skole forklare seg mandag. Det samme skal spesialetterforsker Cato Meijer og politioverbetjent Arvid Bjelkåsen i Kripos.

Hatet Hassan

Rettssaken går for lukkede dører, men med pressen og noen av de pårørende og støttepersoner til stede. Hovedregelen i Norge er at rettsmøter er offentlige, men ifølge domstolsloven kan et rettsmøte lukkes helt eller delvis blant annet dersom en tiltalt er under 18 år. I kjennelsen fra Kristiansand tingrett heter det at retten har kommet fram til at tiltaltes alder alene er tilstrekkelig for å kunne lukke dørene.

16-åringen fortalte i retten mandag at han hadde hatet 14-åringen Jakob Hassan ganske lenge, blant annet fordi Hassan skulle ha stjålet penger fra ham.

I aktors utspørring i etterkant av tiltaltes forklaring, sier 16-åringen at det skal dreie seg om et beløp på 600 kroner.

Den drapstiltalte 16-åringen sier i Kristiansand tingrett mandag at han ved flere anledninger har hatt med seg kniv på skolen.

Etter lunsjpausen i Kristiansand tingrett startet aktor Jan Tallaksen med å forhøre seg mer om kniven som ble brukt i dobbeltdrapet 5. desember i fjor.

Kjøpte kniven på konfirmanttur

16-åringen forklarte at han kjøpte kniven på konfirmanttur til Latvia, og at han syntes den var kul å ha.

Den drapstiltalte forteller at kniven er en såkalt butterfly-kniv. Tiltalte har tidligere mandag forklart at han også ved tidligere anledninger har hatt med kniv på skolen. Han sier han tror han har hatt den med ved fire-fem anledninger.

Tiltalte sier at han også eier flere andre kniver. I tillegg til butterfly-kniven, sier tiltalte at han også hadde med seg en lommekniv den dagen dobbeltdrapet fant sted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere