RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drøbak-nissen grundig slått

Sist oppdatert:
Den norske julenissen taper det nordiske mesterskapet i julekort. Nissen i Drøbak får mange brev, men det er ingenting imot det andre nisser i Norden mottar.

Mange tror på julenissen. Brevene stømmer inn til nissene både i Norge, Sverige og Finland.

Halv million brev
Den norske nissen i Drøbak har i år mottatt 25.000 brev. Nissen i Sverige ligger an til rekordmange brev i år: 50.000 har skrevet til svenskenissen. Men ingenting kan måle seg mot responsen til nissen i Finland. Hvert eneste år mottar julenissen i Rovaniemi opp mot en halv million brev i postkassen.

- Hva står egentlig i brevene til nissen?

- For det meste inneholder brevene ønskelister. Enkelte inneholder spesielle ønsker som treffer julenissen midt i hjerteroten. Som når barn eksempelvis skriver til nissen og ønsker seg at foreldrene skal feire jul sammen, i stedet for å feire hver for seg, forteller den norske nissen i Drøbak til Kanal 24.

Er nissen finsk?
Den store mengden julebrev til nissen i Finland må vel bevise en gang for alle at julenissen egentlig er finsk?

- Nissen er opprinnelig fra Drøbak. Forklaringen til den finske nissen er at det er etterkommere av den norske nissen som har slått seg ned i Finland, forteller Drøbak-nissen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere